X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Cel mai mare diamant al secolului XXI, vîndut pentru o sumă fabuloasă

27 sep. 2017,, 04:30   Externe
3799 0

Cel mai mare diamant produs în ultimii 100 de ani nu a fost cumpărat de nimeni timp de un an.

Drept urmare, acesta a fost vîndut la un preț de 53 de milioane de dolari, suma fiind inferioară prețului unui diamant de dimensiuni mai mici.

Compania Lucara Diamond Corp. a vîndut diamantul Lesedi La Rona de 1,109 de carate pentru 53 de milioane de dolari, adică la un preț de 47 de mii de dolari pentru un carat. Cumpărătorul a fost Compania Graff Diamonds. Acest lucru este raportat de Bloomberg.

Lesedi La Rona (tradus din limba Tswana ca „Lumina noastră") a fost descoperit în mina Karowe în Botswana, în noiembrie 2015. Acesta este al doilea diamant ca mărime din istorie.


Diamantul vîndut este cu mult mai mare decît o altă piatră prețioasă a Companiei – diamantul Constellation de 813 carate. Acesta din urmă a fost vîndut pentru 63 de milioane de dolari. După cum notează Bloomberg, vînzarea „Luminii noastre" este un bun exemplu că dimensiunea unui diamant nu este cel mai important indicator în formarea prețului său.

O astfel de piatră este mai greu de sculptat, iar culoarea ei nu este la fel de bună ca cea a Constellation, care este mai mică. Diamantul nu a putut fi vîndut în decurs de un an. BMO Capital Markets a estimat anterior suma posibilă a tranzacției la 75 de milioane de dolari.

Diamantul, de dimensiunea unei mingi de tenis, este al doilea după greutate din lume. Cea mai mare piatră – Cullinan-1 – a fost descoperită în Africa de Sud în 1905, greutatea ei era de 3160 de carate. Diamantul a fost tăiat în „Marea Stea a Africii” și „Steaua Mică a Africii” pentru colecția regală de bijuterii din Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?