X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Exerciţiile militare "Rapid Trident 2013", la care participă şi militarii moldoveni, au demarat luni la Lvov

8 iul. 2013,, 12:32   Societate
3890 0
Foto: army.md
La Centrul internaţional de menţinere a păcii "Starici" din regiunea Lvov, Ucraina, au demarat luni aplicaţiile militare ”Rapid Trident 2013” în cadrul programului NATO "Parteneriat pentru Pace". La exerciţiile militare participă peste 1300 de militari din 19 ţări – Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Danemarca, Estonia, Georgia, Kazahstan, România, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Polonia, Serbia, SUA, Suedia, Turcia şi Ucraina.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele Ministerului Apărării, la exerciţiile militare care se vor desfăşura în perioada 8-19 iulie vor participa circa 60 de militari ai Armatei Naţionale.

Potrivit maiorului Sergiu Cirimpei, superiorul efectivului moldovenesc, contingentul Armatei Naţionale este format dintr-un pluton de infanterie, unul aeromobil, o grupă de paraşutişti şi doi ofiţeri de stat major, toţi militari din Batalionul cu destinaţie specială "Fulger" şi Batalionul 22 de menţinere a păcii. Militarii moldoveni vor fi implicaţi în diferite faze de instruire, la nivel de companie şi batalion.

Efectivul militar va îndeplini, în cadrul exerciţiului, misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, va efectua antrenamente practice la punctele de comandă şi control, de escortare a convoiului, de realizare a cordonului şi operaţiuni de cercetare-patrulare.

Cheltuielile de bază pentru organizarea exerciţiilor militare şi le-a asumat partea americană.

"Rapid Trident" este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul "Parteneriatului pentru Pace", iar Armata Naţională participă la acesta din anul 2007.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?