X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Krutoi a numit motivele pentru care Pauls a părăsit festivalul "Novaia Volna"

8 iul. 2013,, 10:50   Showbiz
7664 0
Foto : afisha.mail.ru
Compozitorul Raimond Pauls a refuzat să participe la organizarea festivalului "Novaia Volna" și a ieșit din componența juriului.

Astfel, în acest an concursul tinerilor interpreți de la Jurmala, pentru prima dată, va avea loc fără participarea lui Pauls - unul dintre fondatorii festivalului.

Igor Krutoi, într-un interviu pentru revisat "Itoghi", a declarat că a introdus în juriu pe celebrul compozitor și cîntăreț Toto Cutugno.

"Din cei 11 ani de cînd se petrece festivalul, de șapte sau opt ori el (Pauls) a plecat. A fost așa un joc. Pe de altă parte, am vorbit despre faptul că ar trebui să ne despărțim frumos. În momentul în care Raymond într-adevăr ar fi decis să plece, el i-ar dori festivalului succes, iar noi l-am fi petrecut cu onoruri. Din păcate, o despărțire frumoasă nu s-a primit, maestrul a ales să trîntească ușa", - spune Krutoi.

În opinia compozitorului, motivul pentru o astfel de evoluție a lucrurilor ar putea fi ambițiile politice: "Cu el nu s-a procedat nu tocmai corect în Letonia. A falimentat banca unde erau banii lui Pauls. Probabil că astfel Raymond și-a exprimat protestul".

Cînd Laima Vaikule i-a făcut legătura telefonică lui Krutoi cu Pauls, acesta din urmă și-a cerut scuze pentru ofensa adusă - de fapt, Igor nu avea nimic de-a face cu banca falimentară. "Dar aceste scuze, în afară de mine le-a auzit numai Vaikule, iar declarația sa despre plecare a fost făcută pentru toată lumea", - spune Igor Krutoi.

Compozitorul a spus că în acest an în cadrul festivalului, nu doar concursul interpreților, dar și concertul vedetelor va avea loc live. "Ei vor cînta, nu doar vor deschide gura sub coloana sonoră. Trebuie să recunosc, o parte dintre artiști au refuzat. Printre cei care vor veni mulți retrăiesc, se emoționează. De fapt, oamenii pot fi înțeleși: multe vedete abuzează de play-back, s-au dezobișnuit să evolueze live. Trebuia să începem acest lupta cu acest fenomen. Vine momentul adevărului", - spune Krutoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?