X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Locuitorii Moldovei sînt așteptați la Festivalul Național al Prunei

23 sep. 2017,, 11:30   Societate
2944 0

Cea de-a doua ediție a Festivalului Național al Prune se va desfășura în Moldova, pe data de 24 septembrie, relatează NOI.md.


Evenimentul de la Nisporeni este organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu suportul Uniunii Europene, în cadrul Proiectului ENPARD, în comun cu Consiliul Raionului Nisporeni, Primăria orașului Nisporeni și toți producătorii de prune din țară.

Cea de-a II-a ediție a Festivalului Național al Prunei este axată pe popularizarea și dezvoltarea sectorului, precum și pe promovarea producătorilor autohtoni de prune și a tehnologiilor moderne de producere a prunelor,dar și a materialului săditor pomicol.

La Festival, vă așteaptă Iarmarocul de Toamnă al celor mai gustoase prune de la producătorii autohtoni; expoziții și concursuri tematice, organizate de Primării și producătorii de prune; Tîrgul de bucate tradiționale cu prună; Expoziția materialului săditor.


În special, în cadrul Festivalului, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producători, savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum și a deserturilor din prune, făcute ca la bunica acasă. Doritorii vor putea degusta și țuică proaspăt fiartă, din prune recoltate în acest an.


Programul evenimentului mai include:parade ale fermierilor și producătorilor; «Cămara Bunicuței» — degustare cu vînzare a produselor autohtone din prune;Iarmaroc de Toamnă; Expoziția cu vînzare a obiectelor de artizanat (olărit, țesut, lemnărit);program cultural etnofolcloric (13 colective de dans, dramatice, fanfară și muzică ușoară); dansuri, cîntece și veselie; concursuri cu premii fabuloase; ateliere de pregătit bucate din prune.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută cu muzică bună, în interpretarea vedetelor originare din Nisporeni: Ian Raiburg, Maria Stoianov, Gheorghe Țopa, Mariana Dobzeu. De asemenea, în cadrul Festivalului va fi amenajată o Zonă pentru copii.

Intrarea la Festival este liberă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?