Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Săptămîna Modei de la Londra, încheiată pe ritmuri rock (FOTO/VIDEO)

21 sep. 2017,, 05:00   Externe
3012 2

Haine din piele, blugi rupți, top modele și muzică la maximum au fost ingredientele prezentării designerului american Tommy Hilfiger, care a închis, marți seara, Săptămîna Modei de la Londra.

Un spectacol grandios, realizat în ambianța unui concert rock, pentru a marca prima prezentare a creatorului în afara Statelor Unite, informează miercuri AFP.

Un eveniment în adevărata putere a cuvîntului, parada maestrului hainelor sport a încheiat grandios Săptămîna Modei de la Londra, după cinci zile de prezentări consacrate colecțiilor de pret-a-porter feminin pentru sezonul primăvară-vară 2018.

Construit ca un omagiu pentru Londra anilor '70 care i-a servit drept inspirație în tinerețe, spectacolul creatorul american în vîrstă de 66 de ani, aflat în fruntea unui imperiu care a realizat o cifră de afaceri de 6,6 miliarde de dolari, s-a desfășurat la Roundhouse, legendara sală de concerte unde au cîntat Jimi Hendrix, Pink Floyd sau David Bowie.
Peste o mie de invitați, imagini retransmise în direct pe un ecran gigant circular, ambianță sonoră explozivă și 64 de modele, Hilfiger a pus în scenă un adevărat spectacol în stil american.
Gigi Hadid, top model al colecției și colaboratoare la elaborarea designului, a deschis prezentarea purtînd o pereche de pantaloni scurți din jeans franjurați, un pulover scurt cu guler pe gît, în tonuri de negru și roșu și un pardesiu din mohair pe deasupra.

''Gigi s-a implicat foarte mult în realizarea colecției'', a explicat pentru AFP Tommy Hilfiger, înainte de prezentare. ''Stilul ei a inspirat multe idei''.


Brandul cîștigă capital de imagine din influența top modelului pe rețelele sociale, al cărei cont este urmărit de 36 de milioane de persoane pe Instagram.
Tot din familia Hadid, Bella, sora lui Gigi, a defilat a doua purtînd o rochie neagră cu glugă, ornată cu paiete.
Cînd spui rock, spui haine din piele, iar fetele din prezentarea lui Hilfiger au purtat geci din piele cu ținte și imprimeuri feline sau pantaloni scurți din piele.
Și pentru că defilarea are loc în Marea Britanie, designerul s-a inspirat și din stilul scoțian, cu o fustă scurtă roșie cu franjuri, cadrilată, asemănătoare kilturilor tradiționale. Hilfiger adaugă o notă din stilul ''streetwear'', combinînd-o cu un tricou cu imprimeul unei acvile.

Prezentarea este cea de-a treia din seria 'TOMMYNOW', un concept de prezentare itinerantă, inspirată din turneele trupelor de muzică și care deja s-a desfășurat la New York, în 2016, și în California în februarie, propunînd de fiecare dată spectacole extravagante, cu costuri pe măsură.
În încercarea de a rentabiliza aceste prezentări, ținutele din garderobă sînt puse imediat în vînzare în cadrul programului ''see now, buy now'', inițiativă care durează de cîteva sezoane și care se va permanentiza, spune inițiatorul acesteia, Tommy Hilfiger. Mai mult, invitații la prezentare au posibilitatea să fotografieze ținutele și să le achiziționeze ''în timp real''.

''În momentul în care vor ceva de pe podium sau ceva care arată cool, tinerii vor să-l poarte din secunda următoare. Nu să aștepte șase luni'', a subliniat stilistul cu convingerea că domeniul modei trebuie să profite de oportunitățile pe care le oferă tehnologiile moderne și rețelele sociale.

''Trebuie să mergem înainte'', a spus acesta pentru AFP. ''Avem șansa de a trăi în epoca tehnologiei și ar fi o greșeală să încercăm să ne întoarcem în trecut.''
Alături de Hilfiger, săptămîna londoneză a modei a beneficiat de un alt reprezentant de seamă, italianul Giorgio Armani, a cărui prezentare a putut fi urmărită duminică, după 11 ani de absență din capitala Marii Britanii.

După Londra și New York, Săptămîna Modei se mută, de miercuri, la Milano.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?