X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cîți bani vor fi cheltuiți pentru referendumul anti-Chirtoacă

20 sep. 2017,, 13:02   Capitala
2640 3

Referendumul local cu privire la demisia primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, ar costa bugetul de stat în jur de 7 milioane lei.

De această părere este membrul Comisiei Electorale Centrale, Vadim Filipov. Solicitat de reporterul Deschide.MD, Filipov a declarat că este prematur să vorbim despre o sumă fixă pentru desfășurarea plebiscitului. În timpul apropiat, a menţionat el, Direcția financiar-economică din cadrul CEC urmează să prezinte informația despre modul de desfășurare a referendumului, inclusiv suma necesara în acest scop.

„Nu pot spune cu exactitate. Cred că în jur la 7 milioane lei. S-a decis ieri aprobarea acestei hotărîri pentru a face calcule, a aproba planul calendaristic. Dacă amînam examinarea acestui subiect pentru 10-15, am fi fost în limita posibilității organizării plebiscitului”, a declarat el.

Amintim că CEC a decis ieri organizarea referendumului local privind demisia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru data de 19 noiembrie.

Consiliul municipal Chișinău a adoptat săptămîna trecută o decizie prin care referendumul cu privire la demisia primarului general al capitalei ar urma să fie organizat pe data de 19 noiembrie.


Ulterior, PL a cerut Curții Constituționale să declare neconstituționale mai multe articole din Legea privind administrația publică locală și Codul Electoral care presupun suspendarea primarului și organizarea referendumului privind revocarea din funcție a acestuia.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie revocat din funcția de primar, „pentru” trebuie să voteze cel puțin 163 570 de alegători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?