Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Imprimantele unei companii ruse "construiesc" case în Europa

15 sep. 2017,, 22:00   Ştiinţă şi IT
2326 0

Primele case din Europa, create în baza folosirii tehnologiei de imprimare 3D, vor fi "construite" cu imprimante rusești.

Despre acest lucru i-au comunicat "Hi-Tech" responsabili de la Compania "Spetsavia", care se ocupă de producția imprimantelor 3D pentru domeniul construcțiilor. "Specavia" a semnat un contract pentru furnizarea acestora Companiei Daneze de Construcții "3D Printhuset".
Am scris nu demult despre faptul că Compania Daneză "3D Printhuset" a început să "construiască" în Europa un oficiu-hotel cu o suprafață de 50 m², care corespunde standardelor de construcție. Vestea este importantă, deoarece aceasta va fi prima clădire de calitate din Europa, "construită" cu ajutorul imprimantei și apoi dată în exploatare. Mai tîrziu, a fost descoperită însă o altă caracteristică interesantă: imprimantele care sînt folosite în lucru sînt produse de Compania Rusească "Specavia".
Să facă alegerea în favoarea Companiei de la Iaroslavl, pe Danezi i-a împins situația de pe piață, povestește șeful "Spețavia" Alexandr Maslov: "nu există aparate analogice pentru această imprimantă. Astăzi o imprimantă pentru construcție poate fi cumpărată numai de la compania din Iaroslavl".
Specialiștii 3D Printhuset au călătorit prin întreaga lume și s-au familiarizat cu 35 de proiecte pentru elaborarea imprimantelor 3D pentru domeniul construcțiilor. Dar toate acestea se află fie în stadiul de prototip, fie de elaborare.
Producția reală a acestui tip de utilaj este disponibilă numai în Rusia, la Compania "Spețavia" și în China, la Compania "Winsun". Totodată, chinezii nu vînd imprimante gata făcute, ci oferă servicii pentru a construi o imprimantă pentru un anumit proiect. Astfel, cumpărarea imprimantei pentru construcții s-a dovedit a fi reală doar de la Iaroslavl.
Înainte de a le vinde imprimanta danezilor "Specavia" a modificat unul dintre modelele imprimantei sale, adaptîndu-le la cerințele necesare pentru implementarea viitorului proiect european. Această clădire are suprafața de 50 m². Este utilizată imprimanta 3D de tip portal cu cîmp de lucru de 8 × 8 × 6 metri. Versiunea sa de bază costă 1,32 milioane de ruble. Imprimanta "construiește", folosind compoziții standard, în bază de ciment M 300-500, acesta fiind peste tot în vînzare. "Construcția" cu imprimanta are loc în straturi cu înălțimea de 20 mm și lățimea de la 50 pînă la 70 mm. Toate imprimantele companiei au aproximativ aceeași productivitate: convențional o clădire de 100 m² poate fi "construită" în 100 de ore. Cea mai mare imprimantă este preconizată pentru imprimarea clădirilor cu o suprafață de 200 m². În timp ce tehnologia "Spetsavia" vă permite să construiți clădiri cu o înălțime de 1-2 etaje, dar pe viitor numărul de etaje se va mări.

Responsabili din cadrul companiei povestesc că în Europa au încercat și mai devreme să "construiască" case cu ajutorul imprimantei, dar numai cu echipamentul din Rusia au reușit să-și realizeze proiectul pînă la capăt. Anterior, casele de acest tip nu corespundeau normelor de construcție ale Uniunii Europene. Danemarca pentru "Spetsavia" este doar unul dintre parteneri. În prezent, compania negociază cooperarea și deschiderea reprezentanțelor în diferite țări ale Europei, Orientului Mijlociu și Asiei de Sud-Est.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?