X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Marinuța și Sandu riscă să-și piardă funcția

4 iul. 2013,, 10:46   Politică
2730 5
Fotо: noi.md
Membrii Partidului Comuniștilor au înregistrat în Parlament o moțiune de cenzură simplă privind demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța. Despre aceasta a anunțat de la tribuna Parlamentului Anatol Gorilă, specificînd că moțiunea este semnată de 33 de deputați. Membrii PCRM și-au motivat solicitarea prin faptul că aflarea în continuare a ministrului Apărării în funcție va înrăutăți situația în domeniul apărării. De asemenea, comuniștii au invocat faptul că, recent, în cadrul Armatei Naționale au fost înregistrate două cazuri de deces al soldaților.

Totodată, membrii PCRM au înaintat și cea de-a doua moțiune de cenzură, împotriva ministrului Educației, Maia Sandu.

Deputatul PCRM, Ina Șupac, a declarat de la tribuna Parlamentului că drept motiv pentru înaintarea moțiunii de către PCRM au servit rezultatele sesiunii de bacalaureat, în cadrul căreia 42% din liceeni au luat note insuficiente.

Totodată, deputații și-au exprimat nemulțumirea de faptul că nivelul educației în rîndul tinerilor a scăzut considerabil, dar și că ministerul Educației a inițiat optimizarea mai multor instituții de învățămînt.

Moțiunile au fost înaintate președintelui Parlamentului, Igor Corman, iar conform normelor legale, acestea trebuie să fie examinate în termen de 7 zile. Astfel, potrivit lui Corman, moțiunile vor fi examinate la 10 iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?