X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Miliardar rus condamnat la muncă în folosul comunităţii după ce a lovit un rival într-o emisiune TV (VIDEO)

3 iul. 2013,, 17:03   Externe
2671 0
Foto: ntv.ru
Miliardarul rus Aleksandr Lebedev a fost condamnat marţi la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii, după ce i-a dat un pumn unui alt oligarh în timpul unui talk-show, relatează AFP, Reuters şi AP, potrivit Agerpres.

Magnatul media în vîrstă de 53 de ani a fost găsit vinovat de lovirea, în septembrie 2011, a rivalului său Serghei Polonski, un dezvoltator imobiliar faimos în Rusia pentru excentricităţile sale şi apariţiile în media. Lebedev a susţinut că a dat în Polonski - care a plonjat de pe podiumul studioului în urma loviturii încasate - ca 'măsură preventivă', pentru că se simţea ameninţat.

Procurorii au renunţat la acuzaţia de huliganism, care l-ar fi putut trimite la închisoare pentru o perioadă de pînă la cinci ani. Totuşi, Lebedev a susţinut că procesul împotriva sa a fost motivat politic.

'Mi-e ruşine de acest verdict', a declarat avocatul său Henri Reznik, după decizia anunţată de tribunalul din Moscova.

Lebedev este unul dintre puţinii oligarhi care au luat poziţie împotriva Kremlinului după trimiterea după gratii a magnatului petrolier Mihail Hodorkovski, arestat în 2003, după ce a ieşit din graţiile preşedintelui Vladimir Putin. Cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari din afaceri în sfera bancară, Lebedev este coproprietar al ziarului Novaia Gazeta, critic la adresa lui Putin, dar finanţează de asemenea cotidianele britanice The Independent şi London Evening Standard.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?