X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Actuala conducere a Transnistriei "nu a îndreptățit așteptările" României

2 iul. 2013,, 03:33   Politică
9759 10
Foto: tribuna.md
Autoritățile Transnistriei "nu au îndreptățit speranțele și așteptările" R. Moldova, României și "altor țări europene" de la începutul anului trecut. Acest lucru a fost declarat de Deputatul Parlamentului European, Elena Băsescu, fiica Preşedintelui României, Traian Băsescu în interviul acordat în exclusivitate pentru TRIBUNA în data de 1 iulie.

Potrivit Elenei Basescu, recentele acțiuni ale autorităților transnistrene, cum ar fi semnarea legii cu privire la frontiera de stat sînt "provocări" și "doar complică negocierile în formatul" 5 +2 "(Moldova, Transnistria - părți ale conflictului, Rusia, Ucraina - garanți și mediatori, OSCE - intermediar, Uniunea Europeană și Statele Unite). "Soluționarea pașnică a conflictului transnistrean este o condiție obligatorie, iar ca prim pas ar putea fi înlocuirea misiunii pacificatoare militare cu una civilă, așa cum am cerut în mod repetat în Parlamentul European," - a declarat europarlamentarul.

În opinia sa, soluționarea conflictului moldo-transnistrean este necesară pentru ca "Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană". "Dar în acest caz, căutarea de soluții depinde nu numai de Republica Moldova, dar, de asemenea, de poziția așa-numitei administrații tiraspolene, și în special a Federației Ruse", - a rezumat Elena Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?