Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Întrevederea reprezentanților Moldovei și Transnistriei va avea loc astăzi

8 sep. 2017,, 08:52   Politică
2234 2

Vineri, la oficiul Misiunii OSCE de la Bender, va avea loc întrevederea reprezentanţilor politici ai Moldovei şi Transnistriei - Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev.

Declaraţia a fost făcută joi pentru presa de la Tiraspol de ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

El a menţionat că întrevederea va avea loc "cu uşile închise", cu participarea reprezentantul special al Preşedinţiei Austriei în OSCE, Wolf Dietrich Heim, precum şi a reprezentanţilor mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri.

Partea transnistreană intenţionează să abordeze în cadrul întrevederii problema participării transportului auto transnistrean la traficul internaţional, problema comunicaţiei feroviare, a telecomunicaţiilor, dar şi să discute subiectul "acţiunilor restrictive unilaterale întreprinse de Moldova".

Tiraspolul mai intenţionează să acorde o atenţie deosebită subiectului recentei deportări de la aeroportul Chişinău a reprezentantul Sovietului Suprem în Federaţia Rusă, Olga Gukalenko. La sfîrşitul lunii august, ea a venit de la Moscova împreună cu o delegaţie rusă, dar poliţiştii moldoveni de frontieră le-au interzis să intre în republică pe motiv că aceştia nu întrunesc condiţiile de şedere în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?