X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Perioada de interdicţie a pescuitului pe rîul Nistru s-a încheiat

1 iul. 2013,, 18:10   Societate
12940 0
Foto: zspu.org
Începînd cu data de 1 iulie este permis pescuitul pe rîul Nistru atît pentru persoanele fizice, cît şi pentru cele juridice. Interdicţia a fost impusă în primăvara acestui an. Respectiv, începînd cu prima zi de iulie, se permite pescuitul pe Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea pînă la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari pînă la satul Palanca şi în braţul Turunciuc.

Potrivit juristului Serviciului Piscicol din cadrul Ministerului Mediului, Dumitru Voitic, pescuitul se efectuează numai în cursul zilei de la răsăritul şi pînă la asfinţitul soarelui. Pescarul are dreptul de a ocupa o zonă de mal nu mai mult de 10 metri. În timpul pescuitului atît sportiv, cît şi amator se permite folosirea momelilor artificiale şi naturale. În calitate de momeală naturală pot fi utilizate următoarele specii de peşti: porcuşor, biban, boarţă, guvid, murgoi bălţat, plevuşcă, oblet, ghiborţ.

Pentru fiecare persoană se permite maxim 50 de peşti per momeală. Captura de peşte nu trebuie să depăşească 5 kg pe zi, cu excepţia cazului cînd greutatea peştelui depăşeşte această normă. În privința pescuitului racilor, captarea lor nu trebuie să depăşească 30 de raci pe zi, iar un pescar amator nu poate utiliza mai mult de 3 răcile.

Amintim că pe 6 iulie expiră perioada de prohibiţie pentru zonele Prut de la intersecţia rîului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina pînă la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca, şi teritoriul rîului Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca pînă la satul Giurgiuleşti şi în bălţile Manta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?