X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce a discutat başcanul Găgăuziei cu conducerea Parcului industrial turc GEBZE

6 sep. 2017,, 18:40   Economie
2873 0

Perspectivele dezvoltării subzonei Zonei Antreprenoriatului Liber “Valcaneş” la Comrat au fost examinate de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu conducerea celui mai mare parc industrial din Turcia – GEBZE, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al başcanului, şefa autonomiei şi vicedirectorul Parcului industrial GEBZE din Istanbul, Yumit Shishmanoglu, au făcut bilanțul intermediar al cooperării în domeniul atragerii investiţiilor, precum şi au trasat planurile pentru perioada apropiată.

În cadrul forumului investiţional Invest Găgăuzia 2016 de la Comrat Comitetul Executiv al Găgăuziei şi Parcul industrial GEBZE au semnat un acord de cooperare. Şefa Găgăuziei a specificat că acordul a dat deja rezultate palpabile – cu suportul financiar şi tehnic al partenerilor turci a fost elaborate planul general de dezvoltare a Parcului. Başcanul i-a informat, de asemenea, pe partenerii turci că Parlamentul Moldovei a atribuit parcurilor industriale din Comrat şi Ceadîr-Lunga statutul de subzone ale Zonei Economice Libere “Valcaneş”.

Anul curent va începe construcţia infrastructurii Parcului industrial din Comrat, suma investiţiilor planificate fiind de aproximativ 6 mil. lei. De

Parcul industrial din Comrat deja s-au arătat interesaţi investitori potenţiali, primul dintre care este compania niponă Fujukura. Spre finele anului curent compania intenţionează să creeze primele 400 de locuri de muncă la Comrat.


În acest context, başcanul Găgăuziei a exprimat interesul conducerii autonomiei faţă de continuarea cu succes a cooperării cu specialiştii turci. Scopul principal este crearea condiţiilor competitive pentru afaceri şi atragerea investitorilor pentru crearea noilor locuri de muncă.

„Noi vă invităm pe dumneavoastră şi pe reprezentanţii companiilor care activează în cadrul GEBZE să participe la forumul investiţional Invest Găgăuzia la 4 noiembrie curent. Avem oferte bune pentru investitorii turci. Sîntem dispuşi să acordăm asistenţă începînd de la perfectarea actelor necesare pînă la suport în construcţia clădirilor”, a declarat başcanul în cadrul întrevederii cu vicedirectorul Parcului industrial GEBZE Yumit Shishmanoglu.

În zilele apropiate, în cadrul vizitei în Turcia başcanul Găgăuziei are planificată o serie de întîlniri oficiale şi de afaceri. Din componenţa delegaţiei fac parte şeful Direcţiei generale relaţii externe, Vitali Vlah, şi preşedintele Societăţii de prietenie moldo-turcă, Rafet Köksal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?