X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Serviciul Vamal: Implementăm cu succes standardele europene

5 sep. 2017,, 18:30   Societate
2213 3

Directorul Serviciului Vamal (SV) al Moldovei, Vitalie Vrabie, consideră că instituţia pe care o conduce "implementează cu succes standardele europene de deservire a cetăţenilor şi de înregistrare a încărcăturii, iar procesul de modernizare a activităţii continuă".


Despre aceasta el a declarat marţi, la forumul „Modernizăm vama – facilităm comerţul", consacrat celei de-a 26-a aniversări de la instituirea sistemului vamal naţional.

Vitalie Vrabie a comunicat că în ţară sînt 1520 de vameşi care activează în trei birouri de coordonare, 31 de posturi vamale la frontieră şi 23 de posturi vamale interne.

"De la începutul anului, SV a asigurat la bugetul de stat venituri din impozite şi taxe de la agenţii economici în sumă de 12,8 mld. lei, cu 20% mai mult decît în anul trecut", a menţionat el.

Vrabie a precizat că semnarea Acordului de liber schimb între Moldova şi Uniunea Europeană, în anul 2014, este "un eveniment istoric".

El a adus mulţumiri partenerilor externi de dezvoltare ai Moldovei, căci prin cooperarea cu aceştia a fost posibilă intensificarea desfăşurării reformelor, luptei cu corupţia, a fost îmbunătăţită structura Serviciului şi profesionalismul angajaţilor săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?