Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

SFS, despre necesitatea achitării impozitului din închirierea imobilului

5 sep. 2017,, 18:12   Economie
4238 3

Serviciul Fiscal de Stat al Moldovei a îndemnat cetățenii, persoanele fizice care dau imobilul în chirie să respecte legislația și să achite impozitul în valoare de 7 la sută din veniturile obținute din darea în chirie a imobilului, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului SFS, suma impozitului pe venit se va achita cel tîrziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua la orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

SFS a reamintit că cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sînt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în a cărei rază își au domiciliul de bază.

Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare riscă amenzi și sancțiuni în conformitate cu prevederile Codului fiscal.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 080001525, apel gratuit, sau la direcțiile deservire fiscală locale.


Potrivit SFS, prevederile date nu se aplică față de contractele de chirie încheiate cu persoanele juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?