Investițiile străine directe în Moldova au crescut cu o pătrime

Investițiile străine directe în Moldova au crescut cu o pătrime

În primul trimestru al anului 2017 intrările de investiții străine directe în Moldova au constituit 40,2 milioane de dolari, majorîndu-se cu 24 la sută față de perioada similară a anului trecut.

Acest fapt l-a comunicat Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că în ianuarie-martie curent au fost obținute active nete în valoare de 1,7 milioane dolari, iar creşterea netă de pasive a constituit 41,9 milioane dolari.

Volumul total al intrărilor de investiții străine în Moldova, în primul trimestru al anului 2017, față de perioada similară a anului trecut, s-a majorat cu 7,1 la sută – de la 62,97 milioane pînă la 67,47 milioane de dolari, iar ieșirile de capital au scăzut cu 10,8 la sută – de la 30,57 pînă la 27,27 milioane de dolari.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în primul trimestru al anului 2017 investitorii din Moldova au efectuat investiții străine directe în străinătate sub formă de acțiuni în întreprinderile de peste hotare în valoare de 1,5 milioane dolari. Totodată, investitorii direcți din străinătate au achitat 0,2 milioane dolari din datoriile lor față de întreprinderile-fiice rezidente. Astfel, activele externe ale rezidenților sub formă de investiții directe s-au diminuat cu 1,7 milioane dolari în valoare netă.

În același timp, creșterea netă a pasivelor a fost generată preponderent de reinvestirea profiturilor de către investitorii străini în întreprinderile-fiice moldovenești în sumă de 33,1 milioane dolari și de participațiile noi în capitalul întreprinderilor din Republica Moldova în sumă de 11 milioane dolari. Totodată, au fost efectuate achitări nete ale datoriilor întreprinderilor rezidente față de investitorii lor direcți de peste hotare în valoare de 2,3 milioane dolari.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

Dinu 4 sep. 16:18

Deci previziunile celora din opozitie s-au dus dracului, vedem ca totul se intimpla exact invers. Asta denota faptul ca Maia si Nastase ne speriau aiurea cum o fac de obicei.

Adevarul 4 sep. 15:01

Daca acesta este un stat capturat, pai mai bine de la independenta pina acum era astfel, poate acum avea sa traim si noi mai bine.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load

Arhivă de ştiri