X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

39 de opţiuni ale NATO pentru contracararea ameninţărilor Rusiei

2 sep. 2017,, 15:35   Externe
2499 0

Alianţa Nord-Atlantică pregăteşte măsuri militare împotriva Rusiei, acuzată de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) prin instalarea unor sisteme de rachete care prezintă riscuri pentru baze NATO din Europa, afirmă surse citate de presa germană.

Statele Unite acuză Rusia de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) prin instalarea unor sisteme de rachete care prezintă riscuri pentru baze NATO din Europa şi pentru Statele Unite.

Pe fondul îngrijorărilor, Alianţa Nord-Atlantică a elaborat un plan care prevede 39 de opţiuni pentru contracararea ameninţărilor Rusiei, afirmă surse politice şi militare citate de publicaţia Süddeutsche Zeitung, de postul Westdeutscher Rundfunk Köln (WDR) şi de Norddeutscher Rundfunk (NDR). Planul ar fi fost distribuit deja ţărilor membre NATO.

Conform surselor citate, printre măsurile luate în calcul de Alianţa Nord-Atlantică se numără suplimentarea capacităţilor nucleare în statele membre, instalarea unor sisteme de avertizare militară, precum şi mobilizarea unor submarine strategice şi a unor bombardiere americane de tip B-2 şi B-52.

Un purtător de cuvînt al NATO a refuzat să confirme existenţa planului, recunoscînd însă că există o stare de "gravă preocupare" în legătură cu respectarea de către Rusia a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), care, printre altele, interzice fabricarea şi deţinerea de rachete nucleare cu raze de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri.


Statele Unite şi Rusia se acuză reciproc de încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?