Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

În Republica Moldova va fi marcată Ziua Internaţională a Dunării

28 iun. 2013,, 16:45   Societate
3527 0
Foto: dacia-travel.ro
Pe 29 iunie, în Moldova va fi marcată Ziua Internaţională a Dunării.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la datele oferite de Agenţie Moldsilva, sîmbătă, în localitatea Giurgiuleşti, Cahul, se va desfăşura sărbătoarea "Ziua Internaţională a Dunării". Evenimentul este organizat în cadrul proiectului "O noua viaţă pentru rîul Prut" - proiect filantropic susţinut şi promovat de către violonista de origine basarabeană Patricia Patricia Kopacinskaia, prin intermediul fundaţiei Naturton şi Fondul Global pentru Natura Sălbatică (WWF) din Germania.

Scopul proiectului este de a contribui la conservarea resurselor naturale şi dezvoltarea durabilă a zonei ale Prutului Inferior.

"Ziua Internaţională a Dunării" va fi un eveniment public cu implicarea activă a comunităţilor locale, a autorităţilor centrale şi locale, ONG-uri, experţilor. În cadrul sărbătorii va fi făcut bilanțul şi vor fi înmînate premiile cîştigătorilor concursului de desen "Dunărea şi Prutul Inferior", lansat anterior de către instituţiile de învăţămînt din raionul Cahul, şi ai concursului de întrebări pentru elevi "Cunoaştem Dunărea şi Prutul?".

La manifestaţii sînt invitaţi ansamblul etnofolcloric "Giurgiuleanca" şi formaţia etno-jazz Trigon. De asemenea, pe parcursul evenimentului va fi desfăşurată şi o expoziţie a meşterilor populari şi a bucatelor din peşte din zona de sud.

"Ziua Internaţională a Dunării" a fost marcată pentru prima dată în anul 1994 la iniţiativa Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Obiectivul principal al acestor manifestări este de a implica cetăţenii ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?