X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Maia Sandu NU va da raportul în fața deputaților

28 iun. 2013,, 12:04   Politică
5478 12
Fotо: tribuna.md
Membrii fracțiunii Partidului Liberal Democrat au solicitat ca audierea raportului ministrului Educației, Maia Sandu, referitor la organizarea și desfășurarea examenelor de bacalaureat în anul școlar 2012-2013 să fie transferată pentru o altă zi. Solicitarea a venit din partea liderului fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, care susține că audierile trebuie transferate pînă cînd vor fi făcute toate concluziile pe marginea examenelor de bacalaureat, relatează NOI.md.

“Urmează perioada de contestații, sesiunea repetată, iar concluziile obiective privind situația din sistem urmează să fie anunțate în Parlament. Propunem să fie transferat pînă la momentul cînd vor fi făcute toate concluziile și vom putea judeca despre succesul și insuccesul ministerului”, a spus Streleț.

În același timp, membrii PCRM îi acuză pe liberal-democrați de faptul că vor transferarea audierilor pînă în luna octombrie.

”Se vorbește că cei de la guvernare vor să plece în vacanță pe 12 iulie. Dumneavoastră doriți să discutați acest subiect la sfîrșitul luni octombrie. Noi solicităm să discutam azi desfășurarea audierilor”, a propus deputatul PCRM, Ina Șupac.

Deputatul PCRM, Artur Reșetnicov, a insistat ca votul de ieri, cînd deputații au decis audierea miniștrilor, să fie considerat valabil. „A devenit clar că PLDM spune una și a doua zi se răzgîndește. Nu este straniu că s-au răzgîndit, fiindcă le predomină frica de ceea ce s-a întîmplat cu copiii. Acum se gîndesc cum să revadă aprecierea notelor ca să scoată tensiunea din societate”, a opinat Reșetnicov.

„PCRM să nu fie în rol de mari apărători. Conform doctrinei lor, ei vor să-i țină pe oameni în neștire. Nu trebuie PLDM sa apere ministrul. Problema este mult mai complicată. Zeci de elevi sînt în spitale pentru că au picat examenul. O să vă aduc exemple de îmbolnăvire a copiilor”, a constatat deputatul PL, Valeriu Munteanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?