Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce salarii vor primi funcționarii publici în urma reformei Guvernului

30 aug. 2017,, 17:00   Politică
4850 6

Salariile funcționarilor rămași în cele nouă ministere, ca urmare a implementării reformei, ar urma să fie dublate, a declarat astăzi directorul Centrului pentru Implementarea Reformelor, Iurie Ciocan, informează Noi.md.

Potrivit lui, personalul din ministere urmează a fi redus cu 42 la sută, însă fondul de salarizare va rămîne același, lucru care va permite majorarea salariilor pentru funcționarii rămași să activeze. Astfel, salariu mediu al angajaților din ministere va constitui în jur de 10 mii de lei.

„Păstrînd același fond salarizare în ministere inevitabil vom avea posibilitatea din economii să oferim supliment la salariu. În unele cazuri, aceste fonduri ne vor permite să dublăm salariile. Am făcut anumite calcule și salariile medii în toate ministerele vor depăși cifra de 10 mii de lei: cineva va primi un pic mai mult, cineva un pic mai puțin, dar acesta este cifra reper”, a explicat Ciocan.

Totodată, demnitarul a precizat că funcționarii rămași vor trebui să facă unor sarcini mai complexe, întrucît vor prelua și atribuțiile colegilor disponibilizați. Iurie Ciocan a mai anunțat că în scurt timp va fi dat startul concursurilor de selectare a secretarilor de stat în cadrul ministerelor. „În total avem 33 de funcții de secretari de stat la cele nouă ministere. Toți candidații vor fi selectați prin concurs” , a spus Ciocan.

Astăzi executivul a aprobat noi regulamente privind organizarea și funcționarea celor nouă ministere reformate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?