X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bașcanul Găgăuziei ar putea fi demis într-o săptămînă

28 iun. 2013,, 09:50   Politică
4404 1
Foto: moldnews.md
Deputații Adunării Populare i-au acordat bașcanului Găgăuziei Mihail Formuzal o săptămînă pentru a prezenta componența Comitetului Executiv, amenințînd în caz contrar cu demiterea acestuia.

Deputații găgăuzi s-au adunat în ședință specială, în cadrul căreia au discutat problema de formare a Comitetului Executiv. Speakerul Dmitri Konstantinov a declarat că conducerea Adunării Populare a făcut în mod repetat concesii bașcanului, de mai multe ori la cererea acestuia, a transferat discutarea componenței Comitetului Executiv, cu toate acestea, Formuzal "nici pe noi nu ne stimează, nici Comitetul Executiv și cu nimeni nu vrea să se consulte".

"Am încercat să negociem, dar Comitetul pentru Mihail Macarovici este un paravan în spatele căruia se poate ascunde el și păcatele lui. Toți cei șapte ani auzim doar vorbe frumoase, dar nu am văzut niciun fel de fapte", - a spus speakerul.

Vorbitorii, în mod repetat, au spus că "este necesar să i se acorde bașcanului încă o șansă", și totuși să i se permită să formeze Comitetul Executiv. Formuzal este interesat de aceasta și nu vrea dizolvarea Adunării Populare, a declarat deputatul Serghei Cimpoieș. Potrivit lui, guvernatorul a organizat deja mai multe întîlniri personale cu deputații pentru a rezolva această problemă.

În același timp, deputatul Gheorghee Leiciu consideră că "totul este o minciună, că s-ar fi întîlnit personal cu deputații" și că bașcanul ar trebui să organizeze întîlniri cu grupurile parlamentare și fracțiunile și nu cu fiecare deputat în parte.

Ca urmare, deputații au adoptat cu o majoritate de voturi o rezoluție prin care lui Mihail Formuzal i se solicită ca pînă la 2 iulie să prezinte membrii Comitetului Executiv. Aceasta este data limită cînd bașcanul trebuie să prezinte componența nominală a organului executiv, pentru ca la 5 iulie să organizeze o ședință specială pentru a aproba componența.

"Dacă acest lucru nu se întîmplă - ultima opțiune rămîne impicementul. Altă variantă nu există", - a concluzionat Dmitri Konstantinov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?