X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Merkel, către Turcia: valorile democratice nu sînt negociabile

28 iun. 2013,, 08:29   Externe
2450 0
Foto: lenta.ru
Cancelarul german Angela Merkel a anunţat astăzi că salută atingerea unui acord în vederea redeschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Turcia, dar a avertizat, pe fondul represiunii ce vizează proteste antiguvernamentale din Turcia, că valorile democratice nu sînt negociabile.

Merkel a declarat în faţa legislativului german că, în primul rînd, condiţionarea acordului din această săptămînă privind progresul pe calea aderării Turciei de respectarea drepturilor omului şi continuarea reformei politice înseamnă că UE “nu se comportă ca şi cum nu s-a întîmplat nimic".

“Acest deznodămînt face clar faptul că Turcia este un partener important, dar şi că valorile noastre europene legate de libertatea de a protesta, libertatea de a avea o opinie, statul de drept şi libertatea religioasă, rămîn valide şi nu sînt negociabile", a explicat Merkel, citată de Reuters.

Uniunea Europeană a decis marţi să reia negocierile de aderare cu Turcia, dar a amînat noua rundă de discuţii cu cel puţin patru luni.

Ca urmare a modului în care guvernul de la Ankara a gestionat protestele antiguvernamentale din ultimele săptămîni, Germania a cerut amînarea deschiderii unui nou capitol de negociere, care era prevăzută pentru miercuri, provocînd iritarea guvernului de la Ankara care a replicat printr-o serie de declaraţii dure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?