Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Grozavu propune includerea biletelor electronice

28 aug. 2017,, 13:25   Societate
2736 1

Administratorii rutelor de microbuze din municipiul Chișinău au cerut ca prețul pentru o călătorie să fie ridicat pînă la 10 lei, anunță primarul interimar al municipiului Chișinău Nistor Grozavu.

Potrivit funcționarului, problemă va fi rezolvată doar atunci cînd se va introduce sistemul de etichetare electronică.

„Acel tarif care există le permite doar să exploateze unitatea de transport, dar nicidecum să reînnoiască parcul (...) Prețul carburanților s-a majorat și la energia electrică. Este experiența altor orașe similare. Spre exemplu orașul Vilnius, șeful Direcției Transport din oraș a fost o lună cel mai rău om din Lituania. Acesta a unit Regia Transport Electric cu Parcul de troleibuze și a scos microbuzele de pe străzile centrale, acestea circulă pe străzile secundare, a schimbat tarifele și a introdus sistemul cu etichete electronice. Cîteva luni, el a mers pe stradă cu capul în jos, dar ulterior a avut rezultate. Cînd va fi voință politică se vor schimba și la noi lucrurile”, a declarat primarul interimar Nistor Grozavu.

De menţionat că, tarifele actuale au fost aprobate prin decizia CMC în septembrie 2009, iar prețurile pentru o călătorie cu microbuzul, au fost stabilite prin decizia Consiliului Municipal încă în iulie 2006.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?