Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ceață toxică pe o plajă a pus în pericol viața a sute de persoane

28 aug. 2017,, 12:36   Externe
2746 0

Peste 100 de persoane au fost spitalizate din cauza ”ceții chimice” din Marea Britanie. Fenomenul a fost produs de o scurgere suspectată de substanțe chimice de-a lungul coastei din estul Sussexului, scrie BBC News.

Plaja Birling Gap a fost evacuată duminică după ce oamenii au raportat dificultăți de respirație, ochi injectați și vărsături în urma unei cețe suspecte.

Eastbourne District General Hospital spune că a tratat 133 de persoane, iar poliția spune că au fost făcute investigații pentru a stabili cauzele „ceții chimice.

Autoritățile spun că cel mai probabil a venit de pe mare, alte incidente similare au implicat substanțe toxice de la o unitate industrială din Franța – dar nu s-a confirmat oficial acest lucru în cazul fenomentului de duminică.

Serviciul de pompieri și de salvare de la East Sussex a declarat că este „extrem de puțin probabil” ca substanța din aer să fie clor, iar poliția a spus că efectele, deși sînt inconfortabile, efectele inhalării acesteia nu erau serioase.


Plaja pe care a fost semnalată ”ceața toxică” este un obiectiv preferat de mulți turiști în weekenduri și în timpul zilelor libere, motiv pentru care, duminică, numărul celor prezenți în zonă era foarte mare. Totuși, locul a fost evacuat foarte reprede de autorități, iar localinicilor li s-a recomandat să țină geamurile închise pînă cînd totul va fi sub control.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?