Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

IGP cumpără zece mașini pentru transportarea arestaților

28 aug. 2017,, 13:41   Societate
1814 0

Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) cumpără zece mașini, de model Ford Tranzit, pentru transportarea persoanelor reținute sau arestate în procesul urmăririi penale.

În urma unei licitații încheiate recent au fost semnate contractele de livrare între părți, urmînd ca unitățile de transport să intre în scurt timp în posesia IGP.

Potrivit unui răspuns oferit Agenției de presă IPN de către șeful IGP Alexandru Pînzari, unitățile de transport din dotarea Inspectoratului sînt deja uzate. Achiziția efectuată vine să îmbunătățirea condițiilor de transportare a persoanelor reținute sau arestate în procesul urmăririi penale. Astfel se urmărește estorcarea în siguranță a acestor persoane, precum și crearea condițiilor de muncă adecvate pentru angajații poliției antrenați în acest proces.

În decembrie anul trecut, Guvernul şi Comisia Europeană au semnat un acord de finanțare a reformei poliției, în sumă de 2 milioane de euro. Parte a acestei reforme este și modernizarea izolatoarelor de detenție provizorie, a camerelor de deținere temporară din cadrul inspectoratelor de poliţie și a unităților de transportare a persoanelor private de libertate la etapa urmăririi penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?