X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu, criticat dur de Diacov

28 aug. 2017,, 10:10   Politică
3835 3

Afirmațiile liderului PL, Mihai Ghimpu, precum că îi vine „să dea foc la tot și să plece din țară” au stîrnit reacții aprinse printre comentatorii politici, notează Noi.md.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, s-a arătat revoltat că un politician care a făcut avere în politică pe spatele altora, își permite să facă asemenea declarații.

„Cine era M. Ghimpu acum 26 ani? Vă răspund: un nimeni cu pantalonii rupți în fund. Cine este M. Ghimpu astăzi? Un multimilionar care a făcut averi din politică, din sudoarea țăranului (alegătorului) care a crezut în poveștile despre dreptate de la președintele M. Ghimpu. Ce ne dorește M. Gimpu azi? Să ne incendieze, să ne ardă pe rug. Pentru care păcate M. Ghimpu vrea să ardă țara și poporul ei? Pentru că mama lui i-a spus că moldovenii sînt trădători. Dar el, M.Ghimpu, cum va trăi după incendierea țării? Va pleca peste hotare. Și-a asigurat bătrînețele”, a comentat Diacov pe o rețea de socializare.

Fostul procuror a mai remarcat că responsabilitatea pentru fraudele din sistemul bancar o poartă în primul rînd Mihai Ghimpu. ”Cine a furat miliardul? Să răspundă Ghimpu și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei numit de el. De ce se încalcă legea și se fabrică dosare? Să răspundă Ghimpu și procurorul general numit de el pentru 2 000 000 dolari”, a adăugat Ivan Diacov.

Recent, într-un interviu pentru Europa Liberă, liderul liberalilor a declarat că ”moldovenii ori sînt niște trădători, ori naivi, ori vor numai rău acestei țări”.


„Îmi vine să dau foc și să plec din republica aceasta, fiindcă, Dumnezeu să o ierte pe mama, spunea: «Nu merită să luptați voi pentru moldovenii aceștia». Acum mă conving. Ori sînt niște trădători, ori niște naivi, ori niște oameni care vor numai rău republicii acestea, ori sînt dușmanii noștri”, a menționat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?