Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grigorii Leps a explicat de ce a acceptat propunerea lui Dodon

26 aug. 2017,, 10:30   Showbiz
9817 1

Cunoscutul cîntăreț rus Grigorii Leps a relatat într-un interviu pentru un post de televiziune din Moldova despre motivele pentru care a acceptat oferta preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon de a susține la Chișinău un concert, dedicate aniversării operațiunilor Iași-Chișinău, transmite NOI.md.

Potrivit starului rus, sînt cîteva motive, pentru că pentru el tema Marelui Război pentru Apărarea Patriei este o temă sacră. „Mă închin în fața eroismului taților și buneilor noștri. Ambii mei bunei au căzut în război, eu nu i-am văzut niciodată. În întreg spațiul post-sovietic nu există familie, care nu a fost afectată de Marele Război pentru Apărarea Patriei. Numaidecît a căzut cineva din rude sau apropiați. Aș dori foarte mult ca tînăra generație din toate țările, mai ales din țările spațiului post-sovietic, să cunoască prețul victoriei asupra fascismului. Îi mulțumesc președintelui Igor Nicolaevici pentru invitație. Eu aș fi venit chiar dacă în acea zi aș fi avut planificat vreun eveniment. Eu l-aș fi anulat și aș fi venit oricum. Pentru mine este o mare onoare și pentru mine este într-adevăr un eveniment foarte important”.

Grigorii Leps a spus că pentru el este un mister de ce unele țări nu sărbătoresc și nu salută victoria asupra fascismului, cînd victoria trebuie să fie una pentru toți. Acolo nu se dorește ca victoria să rămînă în memoria oamenilor, în special a tinerilor. Ei vor pur și simplu s-o șteargă din memorie. Totul depinde de politicienii, care se află la cîrma unei sau altei țări.

„Este importantă să ținem minte istoria noastră. Trebuie să cunoaștem că a fost un război cumplit, că au murit foarte mulți oameni – milioane. Omenirea a fost aruncată cu cîteva decenii în urmă. Veteranii, care pot relata despre asta, treptat, se duc, ei devin tot mai puțini. Cînd îi ascultam, fiind încă copil, mă speriau chiar și povestirile lor. Dar cît de strașnic le era lor la război. Pe timpul sovietic, deseori se spunea: „Numai să nu fie război”. Eu sînt de acord cu aceasta”, a menționat interpretul.

De asemenea, el a salutat ospitalitatea moldovenească: „În Moldova sînt niște oamenii foarte primitori, cu fețe și priviri luminoase. Sper că am venit aici nu pentru ultima dată”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?