X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Urîtu: Politicienii au forțat populația să părăsească baștina

25 aug. 2017,, 14:40   Politică
3729 4

Grupurile de interese au distrus și au jefuit populația și bunurile publice continuă și astăzi să facă același lucru, afirmă fostul deputat și vicepreședinte al CEC, Ștefan Urîtu, citat de Noi.md.

Potrivit lui , situația în țară este astăzi mai deplorabilă, decît în momentul proclamării independenței. El a remarcat că lupta cu corupția este mimată, iar arestările din ultima perioadă fac parte dintr-un spectacol regizat.

„Uitați-vă că, după ce au forțat populația să părăsească baștina, ei vin cu propuneri să mai aducă alți cetățeni, să-i prade și pe aceea pentru că de la acei ce au rămas, nu mai au ce lua. Culmea am văzut-o la 27 august, anul trecut, cînd Piața Marii Adunări Naționale a devenit un „ghetou” înconjurat cu plasă metalică, probabil sîrmă ghimpată nu se mai produce. Chiar de sînt pe dreptate arestările, nu poți avea satisfacție, pentru că mecanismul nu lucrează de la sine, ci impus de cineva și, dacă nu este comandă, – tot mecanismul stopează. Asemenea mecanisme nu sînt de folos, ci chiar periculoase, pentru că sînt imprevizibile”, a declarat Urîtu într-un interviu pentru curentul.md.

Fostul parlamentar a mai remarcat că cea mai mare problemă a societății noastre este încrederea nemărginită în „ai noștri”. Dar, spre regret, în cei 26 de ani, nici unii și nici alții nu au vrut poporului mai mult bine decît și-l doresc lor.

„Fiecare din cele două pături pro-estică și pro-occidentală și-au creat idolii săi și au crezut, unii poate mai cred și azi în «ai noștri» și îi urăsc pe «ai lor». Aceasta ne-a măcinat, ne-a distrus și le-a permis hoților să ne păcălească pe toți laolaltă, indiferent de limba vorbită și de valorile la care ținem. Cea de-a doua greșeală este încrederea unora că Occidentul este înger și încrederea altora că Estul este sfînt”


„Și la Est și la Vest sunt escroci în măști de politicieni și experți, care au venit și continuă să vină pentru a se îmbogăți pe seama poporului acestei republici”, a concluzionat Ștefan Urîtu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?