X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ex-premier despre reuşitele şi nereuşitele din anii de independenţă

25 aug. 2017,, 11:21   Politică
4201 3

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, ex-Premierul Ion Ciubuc s-a referit la reuşitele şi nereuşitele din anii de independenţă.

„În primul rînd, noi am căpătat o libertate a cuvîntului, ceea ce este o putere destul de însemnată pentru a aduce democrația în albia respectivă. În al doilea rînd, noi am reușit totuși să facem relații cu țările europene, cu cele care au progrese deosebite în dezvoltarea economică și socială. Noi vedem multe exemple frumoase în RM în toate domeniile economiei, care sînt preluate din Europa, țările dezvoltate. În ultima perioadă, observăm că este o mulțime de tehnică nouă care a schimbat aspectul economic în RM”, a declarat el.

Despre nereuşite, fostul Premier a menţionat: „Noi trebuie să recunoaștem că ne-am format, spre deosebire de alte țări, pe loc gol aproape. RM nu a fost niciodată țară independentă și totul a fost format de la început. Consider că cel mai mare neajuns al nostru e că în RM noi nu am însușit bine fabula lui Krîlov „Racul, lebăda și știuca” – asta în viziunea mea e cel mai mare neajuns. Fiecare vrea să arate că este mai deștept și mai modest, dar spre regret nu totdeauna este așa. Noi nu am folosit tot ce am avut din exterior, mai ales în ultimii ani cînd UE a vrut să ne ia în brațe, dar noi am bătut din picioare. Am făcut multe greșeli despre care se spune, dar fără rost. Mă refer la corupția dezvoltată, furtul miliardului etc. Pentru o țară atît de mică, în curs de dezvoltare, aceste neajunsuri sînt foarte grave”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?