X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diacov: Timofti regretă că nu l-a numit pe Plahotniuc premier

24 aug. 2017,, 15:51   Politică
6284 4

Dacă Vlad Plahotniuc accedea în funcția de prim-ministru „ar fi fost mult mai ușor și pentru el, și pentru noi toți”, a declarat astăzi într-un interviu președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, notează Noi.md.

Diacov susține că în urma unei discuții purtate cu fostul președinte Nicolae Timofti, ultimul și-ar fi exprimat regretul în legătură că faptul că a refuzat să înainteze candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier.

„Am înțeles că dlui Timofti îi pare rău. Cred că dacă dl Plahotniuc era în funcția de premier, era cu mult mai ușor și pentru dumnealui, și pentru noi toți. Nu știu dacă își dorește asta în continuare, nu am vorbit”, a comentat politicianul.

Întrebat cum ar arăta Republica Moldova cu Igor Dodon - președinte și Vlad Plahotniuc – premier, Diacov s-a arătat optimist. „Eu cred că era să fie foarte bine, erau să fie mai explicite lucrurile. Dl Plahotniuc are atîta energie care putea să fie focalizată mai bine în acțiunile Guvernului. Pînă la urmă răspunde și Plahotniuc, și partidul de calitatea guvernării, cetățeanul are posibilitatea să decidă”.

Democratul nu a confirmat, dar nici nu a respins ideea vehiculată în presă că reforma guvernului l-ar putea aduce în fruntea executivului pe Vlad Plahotniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?