Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Peugeot 301 – un automobil perfect pentru familie și business ©

27 iun. 2013,, 15:00   Ştiri Auto
3369 0

Sîmbătă, pe data de 22 iunie, la salonul auto Peugeot a avut loc Ziua ușilor deschise, în cadrul căreia toți doritorii au avut posibilitatea să testeze modelele expuse în salon. O atenție deosebită a fost acordată noului Peugeot 301, care a fost recent lansat și pe piața din Republica Moldova. Vînzările acestui model în Europa de Est, Rusia, Ucraina, Orientul Mijlociu, America Latină, cît și în Africa, au depășit cu mult așteptările producătorului. Deși nu este nimic surprinzător, deoarece Peugeot 301 este o combinație unică dintre preț accesibil, eleganță, siguranță, confort și spațiu generos.

Directorul companiei, Nicolae Necrasov, spune despre model:

Peugeot 301 este un model absolut nou pentru producător. Concernul a hotărît să creeze un sedan încăpător la un preț accesibil atît la procurare, cît și la întreținere. La creare s-a ținut cont, în primul rînd, de necesitățile companiilor și clienților, care sînt nevoiți să cumpere automobile la mîna a doua, pentru că nu pot găsi un automobil nou, sigur și încăpător la un preț accesibil.

Prețul noului Peugeot 301 începe de la 8500 euro. Astfel, companiile au posibilitatea de a-și procura un automobil nou, de calitate înaltă la un preț destul de mic. Familiile însă preferă să cumpere mașina la un nivel de completare mai înalt, cu prețul cuprins între 9300 și 9600 euro cu toate opțiunile incluse, precum încălzire la scaune, faruri pentru ceață, aer condiționat, radio CD/MP3. În acest caz bariera de 10000 euro nu este depășită, un lucru foarte important pentru client.

Peugeot 301 este cel mai mare sedan din clasa sa. În comparație cu concurenții, are cel mai mare ampatament și volum pentru portbagaj (640 l). Automobilul testat este dotat cu un motor de 1,2 l și 72 CP. Motorul este deforsat intenționat pentru a avea un consum de doar 5,3 l/100 km și pentru a putea folosi atît combustibil de calitate scăzută, cît și să nu creeze probleme la instalarea pe gaz, un lucru foarte actual pentru companiile din Republica Moldova, în mod special pentru companiile de taxi”.

Mai mult decît atît, acest model este creat pentru țările în care condițiile de drum sînt foarte dificile: drumuri de slabă calitate, climat extrem și umiditate ridicată. Într-un cuvînt, această mașină se potrivește perfect pentru Moldova.

În ceea ce privește traseul pentru test drive, acesta a fost ales intenționat cu drumuri proaste, astfel încît clienții să poată aprecia cum se comportă mașina în condiții extreme. Peugeot 301 a trecut cu onoare acest test și se pare că mașina se comportă mai bine pe astfel de drum decît pe unul drept, nivelat. De aceea, după test drive oamenii au lăudat noul model.

Tavalevschi Mihail:

“Sînt în general un susținător al mărcii Peugeot. Prima mea mașină a fost un Peugeot 605, de care m-am atașat foarte mult, încît îmi părea rău să o vînd. De atunci, Peugeot este marca mea preferată. Peugeot 301 mi-a plăcut, trage bine, deși volumul motorului este mic. Este un model econom și moale, ține foarte bine drumul”.

Cebașev Constantin, directorul companiei Auto-Prezent:

Peugeot 301 este o variantă perfectă pentru companii, în mod special pentru cele care oferă servicii de taxi și distribuție. Mașina se comportă foarte bine la drum, este stabilă și confortabilă. Eu consider că acest model este exact ceea ce trebuie pentru Moldova”

Popovici Eugen:

Peugeot 301 nu este o mașină sportivă și se potrivește perfect pentru o familie mare. Mașina este moale, mult mai moale decît la concurenți. Am cu ce să o compar – tocmai am venit de la un test drive cu altă marcă”.

Pentru Republica Moldova, Peugeot 301 este disponibil cu motor pe benzină de 1,2 l, echipat cu o transmisie manuală în cinci trepte, cu 72 CP, și motor de 1,6 litri cu 115 CP, echipat cu o transmisie automată în patru trepte sau o transmisie manuală cu cinci trepte. În același timp, motorul de 1,2 litri, adaptat pentru benzină AI-92 este cel mai economic din segmentul său de motoare pe benzină, oferind consumul de combustibil în ciclu combinat de doar 5,3 l/100 km.

Peugeot 301 este sedanul cel mai lung și cu cel mai mare ampatament din clasa sa (lungime de 4,4 m și ampatament de 2,65 m). Lățimea automobilului este de 1,74 m, ceea ce face ca modelul să fie cel mai spațios din segmental său. Este o mașină stabilă, sigură și confortabilă. Peugeot 301 poate fi echipată cu sistem electronic de stabilitate ESP, 4 airbaguri, ABS, asistență la frîna de urgență, ISOFIX, și alte opțiuni moderne.

Salonul auto Peugeot se află pe bd. Dacia 55. Telefon: +373 22 53 50 18
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?