X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Pe cine l-au acuzat comuniștii de demontarea monumentului lui Lenin

24 aug. 2017,, 13:10   Politică
2381 4

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor a lansat o declarație privind demontarea monumentului lui Lenin la Fălești care a avut loc în noaptea spre 23 august, arătîndu-se extrem de indignat de actul de vandalism, relatează NOI.md.

În declarație se accentuează că nu atît de revoltătoare este obrăznicia vandalilor răufăcători, cît faptul că nimeni dintre factorii de decizie din orașul Fălești nu poate vorbi obiectiv despre crima comisă, deși nu este vorba despre un simplu monument al lui Lenin, ci despre lucrarea excepționalului sculptor moldovean Lazar Dubinski, adică despre o operă de artă, protejată de stat.

„Obrăznicia cu care au acționat vandalii denotă un singur lucru: ei sînt siguri că vor scăpa nepedepsiți. Iar o astfel de încredere apare numai în cazul, în care infracțiunea este comisă în acord cu autorități sau la comanda autorităților. Sîntem profund convinși că în cazul monumentului lui Vladimir Ilici Lenin este vorba anume despre acest lucru - despre comanda autorităților. Furt sub acoperirea întunericului - este o metodă de-a lor”, scrie în declarația Comitetului Central al PCRM.

În opinia comuniștilor, acest act de vandalism a avut loc, deoarece să lupți cu monumentele este mai ușor decît să lupți cu sărăcia, la care această guvernare a adus majoritatea populației țării noastre. Este mai ușor să lupți cu monumentele decît să lupți împotriva corupției, deoarece acest lucru înseamnă lupta cu sine. Acestei guvernări îi este frică să i se amintească despre o viață liniștită, sigură, stabilă care a fost în Moldova pe timpul puterii sovietice. Îi este frică, deoarece înțelege că nu va face față concurenței. De aceea ea încearcă să scape de orice amintire despre acea guvernare eficientă și patriotică, despre vremurile bune, atunci cînd oamenii aveau cel mai principal lucru – încrederea în ziua de mîine. Sub acest aspect monumentele lui Lenin reprezintă o amenințare directă pentru guvernare.

„Comitetul Central al Partidului Comuniștilor cere categoric MAI-ului și Procuraturii Generale cît mai curînd posibil nu numai să elucideze situația, ci să identifice autorii acestei infracțiuni cinice. Solicităm autorităților centrale și celor orășenești reinstalarea monumentului lui Lenin la locul precedent. În caz contrar vor informa cetățenii țării despre această crimă ca una săvîrșită de guvernare și ne rezervăm dreptul la acțiuni simetrice, inclusiv prin organizarea protestelor în masă și a acțiunilor de nesupunere”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul Partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?