Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Sheriff” se ține scai de „Milsami” în Divizia Națională (VIDEO)

21 aug. 2017,, 12:10   Sport
3865 0

Clubul de fotbal „Sheriff” l-a învins pe debutantul Diviziei Naționale (ND) cu scorul de 5:0.

Meciul dintre actualul campion al Moldovei și clubul „Spicul”, care a avut loc la Tiraspol, s-a încheiat cu scorul de 5:0. În același timp, echipa „Sheriff” a ajuns pe locul al doilea. Fotbaliștii de la „Milsami, care au învins echipa „Sfîntul George” cu scorul de 1:0, și-au păstrat fotoliul de lider, relatează NOI.md.

Dominația echipei „Sheriff” a început din primul minut al meciului împotriva clubului „Spicul”, în care debutanții DN nu au reușit să înscrie la Tiraspol niciun gol. La rîndul lor, discipolii antrenorului Roberto Bordin nu au ratat majoritatea momentelor și fruntaș în realizarea lor a devenit fotbalistul muntenegrean Stefan Mugoša și jucătorul Echipei naționale de tineret a Moldovei Vitalie Damașcan. Atacantul clubului „Sheriff” Mugoša s-a făcut remarcat de două ori înainte de pauză – în ambele cazuri el a înscris în poarta goalkeeperului echipei „Spicul” Ion Rîmbu pasa transmisă de parteneri.


În a doua repriză, în dispută s-a implicat bombardierul actualului sezon în Divizia Națională Vitalie Damașcan. În minutul 53 el a trimis balonul în plasa adversarilor, lovind chiar sub bară. Combinația multiplă a echipei „Sheriff” s-a încheiat cu succes cu trei minute mai tîrziu, fiind realizată de jucătorul de 18 ani. Damașcan a marcat cel de-al nouălea gol în șapte meciuri și i-a depășit ferm pe restul jucătorilor. „Lupta copiilor” nu s-a încheiat aici, iar în minutul 65 Stefan Mugoša a reușit un hat-trick, stabilind scorul final de 5:0.

Lider al clasamentului rămîne clubul „Milsami”, care în meciul rundei a șaptea a cîștigat greu disputa cu „Sfîntul George”. Singurul gol al meciului a fost marcat de apărătorul clubului de la Orhei Constantin Bogdan în ultimul minut al jocului. „Milsami” l-a depășit pe „Sheriff” doar cu un punct, dar, avînd în vedere că fotbaliștii clubului de la Tiraspol au înscris în poarta rivalilor de două ori mai multe goluri decît orheienii, în curînd ei ar putea să-și piardă poziția de lider.

Echipa „Dacia” continuă să ducă o luptă crîncenă pentru cele mai înalte poziții din clasament. În ultima rundă „lupii” (porecla fotbaliștilor de la Dacia – nota red.) i-au bătut pe rivalii principiali de la „Zimbru, cu scorul de 2:1. Primul gol a fost marcat de atacantul „Zimbru” Jean Theodoro, dar rolul decisiv în meci a fost jucat de jucătorii „Dacia”. Legionarul sîrb Bratislav Punoševac a egalat scorul în minutul 44, iar Alexander Bejan a marcat golul cîștigător în minutul 54. „Dacia” după al șaptelea tur este la două puncte în urma echipei „Milsami” și la un punct în urma „Sheriff”-ului.

Două meciuri ale Diviziei Naționale s-au încheiat la egalitate. Echipa „Zarea” de la Bălți a scăpat de înfrîngere în meciul cu „Petrocub”, pierzînd în minutul 90 cu scorul de 1:2. „Zarea” a fost salvată de legionarul bulgar Tihomir Trifonov, care a lovit poarta echipei „Petrocub” cu cîteva minute înainte de fluierul final. În cadrul unei alte dispute „Speranța” a înscris primul gol în meciul de acasă rivalilor de la „Dinamo-Auto“, dar a ratat balonul la sfîrșitul primei reprize. În ciuda remizei, echipa de la Nisporeni și-a păstrat a patra poziție.

Următoarea, a opta rundă, va avea loc la 25 și 26 august. În meciul central al turului de la Tiraspol vor disputa „Sheriff” și „Milsami”, care concurează pentru primul loc. „Dacia” va pleca la Nisporeni, unde va juca împotriva echipei „Petrocub”, iar jucătorii clubului „Speranța” urmează să se deplaseze la Suruceni pentru meciul cu „Sfîntul Gheorghe”. „Spicul” va juca împotriva „Zimbru”, iar „Dinamo-Auto” îi va găzdui la Ternovca pe rivalii din clubul „Zarea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?