X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O grupare criminală acuzată de spălarea a peste 130 de milioane de lei a fost reținută

25 iun. 2013,, 11:06   Societate
3102 0
Foto: procuratura.md
O grupare criminală internaţională specializată în sustragerea şi spălarea banilor în proporţii deosebit de mari cu atribuirea acestora a unui caracter legal, a fost anihilată de Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a Centrul Naţional Anticorupţie, în comun cu Procuratura Anticorupţie.

Astfel, în perioada 2010-2012, sub pretextul atribuirii caracterului legal unor activităţi virtuale, prin folosirea documentelor false, au fost spălate mijloace financiare în sumă de 134 milioane de lei.

În urma acţiunilor de urmărire penală a fost identificat un grup de societăţi care anterior practicau activităţi suspecte, iar ulterior s-au încadrat în schemă ca societăţi care achiziţionau produse agricole, ridicînd numerar în valoare de peste 40 milioane de lei.

Din grupare făceau parte 5 persoane (moldoveni, ucraineni, transnistreni etc.), iar fiecare membru avea atribuţii clare în realizarea schemei frauduloase după cum urmează: redarea activităţilor reale ale unor companii din R. Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, cu asigurarea documentelor diferitelor instituţii de stat (documente de provenienţă, facturi fiscale etc.); atragerea investitorilor străini cu renume sau primirea creditelor de la băncile comerciale autohtone în baza documentelor fictive etc.

În prezent, le-a fost înaintată învinuirea la 5 persoane, iar conducătorul şi organizatorul grupării criminale a fost anunţat în căutare generală, relatează un comunicat al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?