X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Provocările nu vor deteriora relaţiile dintre Moldova şi Rusia

18 aug. 2017,, 12:42   Politică
1935 0

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că nicio provocare politică nu poate deteriora relaţiile dintre Moldova şi Rusia, oricît de mult s-ar strădui majoritatea parlamentară.


Preşedintele a plasat pe reţelele de socializare statistici privind exportul din fructe şi legume din Moldova, din care reiese că principala ţară de livrare a acestora este Rusia. "Moldova a exportat 8,8 mii de tone de legume în ţările CSI din ianuarie pînă în iulie, dintre care 8,18 tone în Rusia. Pentru comparaţie, anul trecut Republica Moldova a exportat în Rusia doar 981 de tone de legume, iar în ţările CSI – 1836 de tone", a scris Dodon, precizînd că în Uniunea Europeană Republica Moldova a exportat în lunile ianuarie-iulie 2017 doar 575 de tone de legume.

Totodată, preşedintele a prezentat şi date referitoare la exportul de fructe, care indică, de asemenea, o diferenţă semnificativă între livrările către UE şi către Rusia. "În aceeaşi perioadă, Moldova a exportat 108 mii de tone de fructe. Dintre acestea 107 mii au fost livrate pe piaţa CSI, inclusiv 103 mii în Rusia. În UE, Moldova a exportat 1099 de tone de fructe", a scris şeful statului, subliniind că "cifrele vorbesc de la sine".

"Cifrele demonstrează încă o dată că nicio provocare politică nu poate schimba cursul natural al lucrurilor şi afecta negativ componenta economică a relaţiilor noastre strategice cu Rusia", a scris Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?