X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

A fost alcătuit primul rating al siguranței companiilor aeriene

25 iun. 2013,, 02:50   Externe
4044 0
Foto: firstnews.ru
Site-ul a fost dezvoltat de Jeffrey Thomas, un scriitor australian și aviator, și este rezultatul a doi ani de muncă a echipei de cercetare.

Ei au evaluat 425 de companii aeriene din întreaga lume, însemnîndu-le cu ajutorul unor "stele".

Companiile aeriene cu o stea sînt cel mai puțin fiabile. În final 137 de companii au primit șapte stele, inclusiv British Airways, Flybe, Virgin Atlantic, Lufthansa și Aer Lingus.

Ryanair, EasyJet, Monarch și Jet2.com au primit cinci stele.

Mai mult de 40 de companii aeriene au primit trei stele sau mai puțin, inclusiv Lion Air (Indonezia), Yeti Airlines (Nepal), și Solomon Airlines (Insulele Solomon).

"Noi privim securitatea unitar și obiectiv, ne ajută auditurile recunoscute pe plan internațional de către autoritățile cele mai respectate", - a declarat J. Thomas. - "Ca un om, care zboară mai mult de 75 de zile pe an, pot să vă spun că este foarte important să știți despre compania aeriană nu doar meniul ei de prînz". "De exemplu, zburați de la Londra la Moscova. Credeți că un zbor cu Belavia va avea loc în condiții de siguranță?"- se întreabă el. - "Este probabil că nu ați auzit de ea și veți opta pentru o altă companie aeriană, dar Belavia a primit un scor de șapte stele pentru siguranță".

Site-ul va fi actualizat permanent cu informații noi. Ratingul de securitate, publicat la începutul acestui an de către compania germană de cercetare JACDEC, a determinat Finnair ca cea mai sigură companiă aeriană din lume. Air New Zealand, Cathay Pacific, Emirates și Etihad de asemenea, au ajuns în top cinci al celor mai siguri transportatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?