Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Moldova vor fi colectate semnături în sprijinul unei legi care să interzică promovarea homosexualității

24 iun. 2013,, 15:32   Societate
3114 1
Foto: noi.md
Participanții la Drumul Crucii vor aduna semnături în sprijinul unei legi care să interzică propaganda homosexualismului. O declarație în acest sens a fostă făcută de președintele Asociației Obștești "Moldova Mea", Fiodor Ghelici, după întîlnirea cu Mitropolitul Vladimir, în cadrul căreia s-a discutat despre acțiunile comune ulterioare.

"În timpul vizitei Patriarhului Kirill va fi desfășurat Drumul Crucii pe perimetrul întregii Moldove. Vom merge chiar prin Transnistria și vom colecta semnături de la cetățeni în sprijinul unei legi care să interzică propaganda homosexualității", a anunțat Ghelici.

Activistul pentru drepturile omului și-a exprimat dezacordul cu ”decizia de excomunicare a autorităților”. ”Am așteptat ca după expirarea unei luni de la anunțarea ultimatumului, noi cu Biserica vom ridica oamenii și vom începe o mișcare radicală. Dar, iată că Sinodul anunță brusc despre excomunicare din sînul Bisericii. Biserica este templul lui Dumnezeu și oricine este binevenit să vină și să se roage la Dumnezeu. Nimeni nu are dreptul de a decide cine să ierte păcatele și cine să nu ierte. Biserica nu poate proceda așa”, a spus Ghelici.

În acest sens, Ghelici și-a exprimat îngrijorarea că biserica poate devia de la poziția anunțată anterior, adăugînd că dacă "Biserica astăzi este singura instituție obligată să păstreze valorile spirituale și morale ale poporului nostru, atunci Ea trebuie să acționeze în cadrul metodelor morale care există astăzi".

De menționat că acum o lună, Mitropolia Moldovei a cerut autorităților să anuleze ”prevederile anti-creștine ale Legii privind asigurarea egalității de șanse”. În caz contrar, așa cum a promis Mitropolitul Vladimir, creștinii ortodocși din Moldova vor purcede la proteste. După expirarea acestui termen, Sinodul BOM a emis o declarație prin care a atenționat autoritățile despre faptul că va fi nevoit să recurgă la ”tradiția canonică a excomunicării lor din Biserică pînă la îndreptare”, declarație care a fost înțeleasă și tratată diferit de mijloacele mass-media și de analiști.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?