X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Uzina metalurgică din Rîbniţa ar putea să reia activitatea de producţie în luna august

24 iun. 2013,, 14:53   Societate
6767 0
Foto : europalibera.org
Uzina metalurgică din Rîbniţa (UMR), una dintre cele mai mari întreprinderi din regiunea transnistreană, ar putea să lanseze producţia de bază şi să înceapă fabricarea de laminate din metal la începutul lunii august. Anunţul a fost făcut de către vicedirectorul companiei ruse "Metalloinvest", Nazim Efendiev, după o vizită la Tiraspol.

Agenţia "Infotag" comunică cu referire la site-ul guvernului autoproclamatei rmn că în timpul vizitei Efendiev a semnat cu vicepremierul tiraspolean, Tatiana Turanskaia, o serie de acorduri în vederea reluării activităţii de producţie a uzinei, a cărei companie de administrare este "Metalloinvest".

Amănuntele acordurilor nu se dezvăluie, dar conform spuselor Tatianei Turanskaia, acestea stipulează "măsuri de susţinere din partea statului" care au ca scop reluarea funcţionării UMR şi păstrarea locurilor de muncă.

Reprezentantul Federaţiei Ruse s-a declarat satisfăcut de documentul semnat, apreciind că dincolo de acesta este "munca enormă şi a guvernului RMN, şi a "Metalloinvest"-ului şi a uzinei, dar şi dorinţa de a lansa întreprinderea, a le asigura muncitorilor locuri de muncă, oraşului Rîbniţa – un viitor, iar bugetului – încasări de impozite".

"În zilele imediat următoare uzina plănuieşte să înceapă achiziţiile de fier vechi pentru asigurarea programului de producţie. Eu cred că vom dedica sfîrşitul lunii iunie şi luna iulie colectărilor de fier vechi şi sper ca în august să începem activitatea. Avem ca obiectiv o producţie maximă, pentru că, cu cît vom produce mai mult cu atît mai bun va fi efectul economic. Cu regret, există restricţii proprii pieţei: pieţele de metal sînt inactive, dar avem o stare de spirit bună, de lucru. Sînt foarte mulţumit de înţelegerea reciprocă cu conducerea transnistreană şi sînt dispus să lucrez constructiv", a subliniat vicedirectorul.

Aceasta este a doua vizită a lui Efendiev la Tiraspol. În luna aprilie managerul a avut o întrevedere cu liderul tiraspolean Evgheni Şevciuc. Atunci autorităţile autoproclamatei rmn ceruseră o cotă de acţiuni la UMR în schimbul promisiunii de micşorare a tarifelor la gaze, a căror scumpire cu 70% la începutul anului a constituit unul dintre motivele suspendării acestei producţii cu un consum sporit de energie.

UMR, construită în anul 1985, se specializează în prelucrarea metalelor feroase vechi şi fabricarea de laminate din metal. Uzina are o capacitate de producţie de circa 1 mil. tone de oţel şi tot atîtea laminate de metal, anual. Pînă în anul 2009 întreprinderea a acoperit circa 70% din exporturile din autoproclamata rmn şi a fost unul dintre cei mai mari contribuabili ai regiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?