X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Locuitorii unui oraș din Rusia se consideră descendenți ai lui Dimitrie Cantemir (FOTO)

16 aug. 2017,, 17:11   Societate
2282 0

În orașul Dmitrovsk, regiunea Oriol, a avut loc cea de-a 306-a aniversare de la înființarea orașului de către domnitorul Moldovei Dimitrie Cantemir.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Republicii Moldova, Andrei Neguța, i-a felicitat pe locuitori cu prilejul aniversării orașului și le-a transmis cele mai bune urări în numele conducerii Republicii Moldova, precum și a propus înlocuirea întîlnirilor episodice cu activități planificate în beneficiul cetățenilor din raionul Dmitrovsk și din Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru, Andrei Neguta s-a întâlnit cu Kozin S.A., conducătorul raionului; Sumakov M. M, șeful Administrației orașului; M.V. Vdovin, primul vicepreședinte al Consiliul Regional al deputaților poporului din Oriol. În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de posibilitatea înfrățirii orașului, raionului cu localitățile din Republica Moldova, precum și oportunitățile reciproc avantajoase de dezvoltare în plan comercial, cultural și sportiv.

În cadrul vizitei, locuitorii orașului l-au rugat pe Ambasador să transmită la Chișinău, că ei în continuare se consideră descendenți ai lui Dimitrie Cantemir, precum și doresc poporului moldovenesc prosperitate continuă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?