Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Primarul de la Vadul lui Vodă aduce acuzații grave salvatorilor din zona de agrement

24 iun. 2013,, 11:17   Societate
5105 1
Foto: unimedia.info
Primăria Chișinău își propune să transmită stațiile de salvamari în subordinea Serviciului Protecţiei Civile şi Situațiilor Excepționale. Propunerea aparține consilierului primarului general, Lilian Carp, și a fost făcută astăzi, la ședința serviciilor municipale, urmare a unor obiecții ale primarului orășelului Vadul lui Vodă, Iurie Onofreiciuc, privind activitatea salvamarilor din zona de agrement.

Iurie Onofreiciuc a subliniat că vinovat de înecul doamnei de 35 de ani, care a avut loc sîmbătă, se fac salvamarii. Potrivit lui, mai în fiecare zi aceștia consumă alcool la serviciu.

”La ora 5 dimineața, persoanele de serviciu de la stația de salvare, fiind în stare de ebrietate avansată, a luat un grup de oameni care se odihneau pentru a-i plimba cu luntrea. Ca urmare, două doamne au căzut în apă, una dintre care s-a înecat. Solicit ca salvamarii să fie verificați zilnic și la o singură abatere să fie eliberați din serviciu”, a precizat Iurie Onofreiciuc.

În context, șeful Direcției Poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, a declarat că vor fi luate măsuri în acest sens. ”Vom efectua o anchetă de serviciu. Totodată, vor fi supuși verificărilor la fiecare tură nu doar salvamarii din Vadul lui lui Vodă, dar și cei din toate stațiile de salvare”, a precizat Silviu Mușuc.

În această ordine de idei, Lilian Carp a propus ca stațiile de salvamari să treacă în subordinea Serviciului Protecţiei Civile şi Situațiilor Excepționale. ”Așa vor avea mai mare eficiență, pentru că salvamarii vor avea salarii mai mari și vor putea fi angajate persoane care vor putea face față situației existente”, a specificat Lilian Carp.

La rîndul său, viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, a declarat că ”prin dispoziția primarului, inițial o să fie formată o comisie pentru a analiza situația. Aceasta va elabora propuneri pentru a exclude acele probleme care ani de zile există în zona de agrement de la Vadul lui Vodă”.

De la începutul sezonului estival, în municipiul Chișinău s-au înecat 3 persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?