Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CALM îl descalifică pe Șor

15 aug. 2017,, 10:15   Politică
3342 1

Membrii Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) condamnă vehement atacurile lansate de primarul de Orhei, Ilan Șor, la adresa organizației, informează NOI.md.

Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a calificat drept deplasate și denigratoare acuzațiile de neprofesionalism și partizanat politic lansate de Șor la adresa instituției. Mai mult decît atît, Furdui afirmă că decizia Consiliul municipal Orhei de a ieși din componența CALM a fost, în realitate, impusă de Ilan Șor, „ținînd cont de situația în care se află primarul și problemele sale cu justiția”.

„Este total dezgustătoare și descalificantă folosirea în cazul dat a unei persoane cum este dl Șor cu probleme serioase în justiție și a cărui soartă, în condițiile RM, depinde în totalitate de putere. Este bine cunoscut faptul că imaginea dlui Șor este extrem de negativă în legătură cu asocierea acestuia cu furtul miliardului - o problemă extrem de sensibilă pentru întreaga societate. Ce credibilitate poate avea o astfel de persoana și tot ce spune ea? Cu atît mai mult, cum s-a demonstrat mai sus, tot ce a spus sînt niște neadevăruri. Ce drept moral are această persoană să dea sfaturi altor primari în situația cînd a fost condamnată în prima instanță pentru fapte extrem de grave?”, a menționat directorul executiv al CALM.

Potrivit lui, prin folosirea acestor „metode murdare” , decidenții politici ai orașului Orhei încearcă să discrediteze și să neutralizeze organizația.

„În teritoriu au început să se facă presiuni asupra președinților asociațiilor de primari în scopul organizării demiterii directorului executiv, distrugerii CALM sau preluării controlului asupra organizației. Însă aceasta tentativă a eșuat, deoarece toată lumea este foarte bine informată”, a adăugat Viorel Furdui.


Menționăm că vineri, 11 august, Consiliul municipal Orhei a luat decizia de a denunţa acordul cu CALM, din cauza activităţii ”ineficiente şi neprofesioniste a organizaţiei”. Administrația de la Orhei a acuzat organizația de partizanat politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?