Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Funcția de ministru – o acoperire pentru afacerile private?

22 iun. 2013,, 13:39   Societate
3099 1
Foto: tribuna.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a lăsat să se înţeleagă, joi, 20 iunie, în cadrul unei emisiuni televizate că unul din scopurile intrării sale în Partidului Liberal a fost promovarea afacerilor familiei sale.

Marinuţa a recunoscut că fratele său avea o afacere în dezvoltare în Chişinău din 2004. Acesta activa în sfera transportului privat şi intenţiona să pună pe rutele municipale mai multe autobuze. Totodată, potrivit lui Marinuţa, după conflictul pe care l-a avut cu liderul PL, Mihai Ghimpu, fratele său a avut de suferit.

„Îmi pare foarte rău că avut de suferit fratele meu, care a fost în business în Chişinău încă din 2004, a muncit peste hotare, a strîns ceva bani ca la urmă să fie presat prin metode NKVD-iste de Ghimpul şi aliaţii lui, pentru că asupra mea nu puteau face aceste presiuni”, a spus Marinuţa.

Ministrul a recunoscut că autobuzele cumpărate de fratele său nu au fost puse pe rutele din capitală pe motiv că aveau un consum prea mare de carburanţi. „Un alt antreprenor, în 2007, la fel ca şi fratele meu a cumpărat 10 autobuze în Cahul. În perioada anilor 2007-2013 şi-a dezvoltat afacerea şi are 30 de autobuze şi a procurat şi autobuzele fratelui. În Cahul se poate să circule astfel de autobuze, iar la Chişinău - nu”, a declarat supărat ministrul.

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat că Marinuţa i-a cerut lui şi primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, să faciliteze deschiderea unor rute pentru fratele său, pe care urmau să fie puse mai multe autobuze, care ar fi adus prejudicii municipalităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?