Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reguli de aur pentru o viață perfectă

30 apr. 2018,, 15:30   Societate
10425 0

În secolul XVI alchimistul elveţian Paracelsus a elaborat cîteva reguli considerate de aur pentru o viaţă perfectă.

Deşi au fost multă vreme uitate, legile lui Paracelsus au fost redescoperite de lumea modernă şi sînt considerate mai actuale că oricând. Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim, cunoscut în secolele viitoare drept Paracelsus, este considerat a fi părintele toxicologiei. El a fost apreciat pentru teoriile sale revoluţionare în medicină. A fost iniţiatorul mişcării iatrochimice, unul dintre primii alchimisti şi printre marii oameni de ştiinţă ai Renaşterii.

Totodată, el a rămas în istorie ca autor al unor “reguli de aur ale vieţii”. Se spune că regulile de viață ale lui Paracelsus au fost transcrise după viziunile pe care le-ar fi avut în cursul căutărilor sale ezoterice şi kabalistice. În ciuda personalităţii controversate a autorului lor, acestea au fost unanim apreciate de savanţii vremurilor de atunci, dar şi de acum.

1- Conservă-ţi energia proprie. Fă cît mai mult bine cu putinţă şi ajută pe cel aflat în nevoie, dar fără slăbiciuni şi sentimentalisme inutile şi niciodată mai mult decît trebuie. Că să poţi face bine celor din jur, trebuie să-ţi fie intîi de toate ţie bine.

2- Nu urî. Iartă ofensele şi încearcă să doreşti binele şi bunăstarea chiar şi duşmanilor tăi. Sîntem cu toţii fiinţe minunate ghidate de o voce interioară, iar sufletul tău este un templu, divin şi perfect. Nu îl lasă să fie corupt de ranchiună şi ura.


3- Ai grijă de propria sănătate. Respiră cît mai des cu putinţă aer proaspăt, folsind plămînii ritmic şi cît mai profund. La masă mestecă mîncarea cît mai mult şi consumă multe fructe. Bea, cu înghiţituri mici, măcar doi litri de apă în fiecare zi. Fă un obicei din a te îmbăia zilnic, îţi va spori demnitatea şi respectul faţă de propria persoană.

4- Fugi de oamenii vanitoşi şi vulgari. Ocoleşte-i pe cei josnici, leneşi şi bârfitori că şi pe cei cuprinşi de vicii şi alungă din spiritul tău plictiseala, tristeţea sau gîndul la sărăcie, chiar dacă ai motive pentru acestea.

5- Fii optimist. Nu te teme de oameni sau de ceea ce ar putea aduce ziua de mîine. Frica şi neîncrederea în viitor aduc eşecuri şi dezastre. Singurul duşman de care trebuie să te temi eşti tu însuţi. Nu te gîndi niciodată că eşti slab şi singur şi nu va există niciun rău care să te atingă.

6- Meditează. În linişte şi în aer curat, cel puţin cîte o jumătate de oră în fiecare zi. Astfel, îţi vei descoperi vocea interioară, poţi ajunge la idei strălucite care îţi pot schimba existenţa, îţi vei întări mentalul şi spiritul şi te pune în contact cu energiile bune.

7- Fii discret. Menţine tăcerea cît mai îndelung cu putiinţă, asupra tuturor chestiunilor personale. Nu lasă să ştie ceilalţi, chiar dacă îţi sînt prieteni sau rude, ceea ce crezi, gîndeşti, auzi, înveţi, ştii sau descoperi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?