Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un nou proiect de susținere a ANRE, de la Secretariatul Comunității Energetice

9 aug. 2017,, 16:40   Economie
2732 0

Secretariatul Comunității Energetice va ajuta Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) al Republicii Moldova să elaboreze o nouă metodologie de calculare a tarifelor reglementate pentru serviciul de transport al gazelor naturale care prevede stabilirea de tarife de tip intrare şi ieşire, conform cerințelor din noua lege a gazelor naturale.

Proiectul este finanțat de Secretariatul Comunității Energetice, relatează NOI.md.

Potrivit ANRE, instituția a desfășurat prima ședință de lucru din cadrul proiectului de asistență tehnică pentru elaborarea proiectului menționat.

La eveniment au participat directorul ANRE, Octavian Lungu, experții Secretariatului Comunității Energetice Branislava Marsenic Maksimovic și Adam Bologh, reprezentanți ai Ministerului Economiei și experți ai Agenției.

În cadrul ședinței au fost stabilite principiile, obiectivele și termenele de realizare a etapelor proiectului. Astfel, după intrarea în vigoare a noii metodologii tarifare, va fi posibilă aprobarea de către ANRE a tarifelor pentru toate punctele de intrare și de ieșire din sistemul de transport al gazelor naturale, conform cerințelor Directivei europene 2009/73/CE.


De menționat că elaborarea proiectului Metodologiei de calculare şi aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciul de transport al gazelor naturale este prevăzută de Planul de acțiuni privind reformarea sectorului energetic, parte a Contractului de împrumut pentru finanțarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău de către partenerii de dezvoltare BERD și BEI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?