Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Proiectul de calcul a pierderilor în Portul „Giurgiuleşti”, expus spre consultare publică

9 aug. 2017,, 13:00   Societate
2383 0

Proiectul cu privire la aprobarea Metodologiei de calculare a pierderilor tehnologice la manipularea şi depozitarea produselor petroliere în/din portul "Giurgiuleşti", elaborat de Ministerul Economiei, a fost expus spre consultare publică.


Potrivit portalului http://particip.gov.md, proiectul este propus spre consultare pînă la 15 august.

Necesitatea elaborării proiectului vine drept urmare a mai multor adresări ale Serviciul Vamal pe lîngă Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova în rezultatul mai multor dispute cu rezidenţii portului "Giurgiuleşti" în partea ce ţine de problematica declarării şi luării la evidenţă a pierderilor tehnologice ce apar ca urmare a transbordării şi depozitării produselor petroliere în Giurgiuleşti.

Proiectul vine să reglementeze pierderile tehnologice provocate de operaţiunile efectuate cu produsele petroliere la manipularea şi depozitarea acestora în Zona Economică Liberă Portul Internaţional Liber "Giurgiuleşti". Ținînd cont de specificul activităţilor terminalului: categoria produselor petroliere care circulă prin terminal, tipul rezervoarelor de depozitare, perioada anului şi a tipului de transport prin care produsele petroliere sînt aduse în terminal sau scoase din el, proiectul stabileşte principalele tipuri şi mărimea pierderilor tehnologice.

Astfel, în terminalul petrolier principalele pierderi provin din evaporarea produsului în perioada de depozitare şi din evaporarea la manipularea produsului (operaţiuni tehnologice de pompare a produsele petroliere în scopul recepţiei, livrării şi de transfer dintr-un rezervor în altul în cadrul terminalului).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?