Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Real Madrid a cîștigat Supercupa Europei

9 aug. 2017,, 08:41   Sport
2099 0

Real Madrid, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, a cucerit Supercupa Europei la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester United, cîștigătoarea Europa League, cu scorul de 2-1 (1-0), marți seara, pe Arena Națională Filip al II-lea al Macedoniei din Skopje.


Real s-a impus meritat prin golurile marcate de Casemiro (24) și Isco (52), respectiv Romelu Lukaku (62).

Madrilenii și-au trecut în palmares a patra sa Supercupă, după cele din 2002, 2014 și 2016. United rămîne doar cu un trofeu (1991).

Echipa antrenată de Zinedine Zidane a început bine meciul și în minutul 3 galezul Bale a fost foarte aproape de a deschide scorul, însă a reluat peste transversală din marginea careului mic.

Real Madrid a avut o bară în min. 16, prin Casemiro, în urma unui corner, această ocazie mare anunțînd deschiderea scorului, care a survenit în min. 24: Dani Carvajal a trimis o minge peste apărarea britanică, Casemiro a preluat și l-a învins pe De Gea cu un șut la colțul lung.

Echipa spaniolă a dominat în continuare jocul și a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, prin Benzema, dar De Gea a respins cu piciorul (43).

United nu și-a creat decît o situație fără un grad prea mare de periculozitate, prin Lukaku (45+1), a cărui lovitură de cap a fost reținută de Navas fără emoții.

Madrilenii au început în forță și repriza secundă, iar De Gea a salvat golul la șutul lui Kroos (48). Marcelo (48) a fost blocat în momentul șutului, dar în cele din urmă golul a venit, în min. 52, cînd Isco a rămas singur cu portarul după o combinație cu Bale și a marcat pentru 2-0.

Real a continuat jocul ofensiv și Modric a expediat un șut bun (58), după care Bale a avut șansa de a încheia conturile, dar a tras în transversală din poziție ideală, de singur cu portarul (61). Faza a continuat, însă Benzema a alunecat și nu a putut să reia mingea în plasă din 6 metri.

Un minut mai tîrziu, United revenea în meci, după ce Lukaku a sancționat mingea respinsă de Navas, la șutul lui Matic (62).

Echipa din Manchester a forțat egalarea pe final, însă Rashford a ratat o situație uriașă (81), singur cu Navas, după o lansare de la Mhitarian.

Fellaini (90+1) i-a mai dat ceva emoții lui Navas cu o lovitură de cap, dar Real a ratat o ocazie mai mare, cîteva zeci de secunde mai tîrziu, cînd Asensio a trimis pe direcția lui De Gea, la centrarea lui Lucas Vazquez.

Pentru Real a fost a treia Supercupă pe care a jucat-o în ultimii patru ani. Real a devenit prima echipă care cîștigă două Supercupe la rînd, după AC Milan, în 1989 și 1990. Vara aceasta ''Merengues'' au devenit prima echipă care și-a apărat trofeul Ligii Campionilor/CCA de la AC Milan, în 1989 și 1990.

Nicio echipă engleză nu a mai cîștigat Supercupa Europei de la Liverpool, în 2005, care învingea formația ȚSKA Moscova, de atunci United (2008, 2017) și Chelsea (2012, 2013) pierzînd jocurile pentru Supercupă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?