Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În sistemul judecătoresc au acces patru magistrați noi

8 aug. 2017,, 16:43   Societate
2008 0

În cadrul ședinței plenare a Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi au depus solemn jurămîntul patru judecători, numiți recent în funcție pentru o perioadă de 5 ani, informează Noi.md.

Judecătorii au jurat să respecte Constituţia şi legile ţării, drepturile şi libertăţile omului, să-și îndeplinească cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire atribuţiile ce le revin. Conform prevederilor art. 12 din Legea privind statutul judecătorului, înainte de a începe exercitarea funcției, judecătorul este obligat să depună jurămîntul.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis repartizarea judecătorilor, după cum urmează: Sergiu Ciobanu la Judecătoria Chișinău (sediul Centru), Natalia Lupașcu la Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana), Viorica Ursu la Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana). În cadrul aceleași ședințe, judecătorii Caraman Sergiu, Corcea Nicolae și Grosu Victoria au fost propuși președintelui pentru numirea pînă la atingerea plafonului de vîrstă.

De asemenea, plenul CSM a propus președintelui numirea Cristinei Troianovschi în funcția de judecător la Judecătoria Orhei, sediul central, pe un termen de 5 ani și a anunțat concurs pentru suplinirea funcției de judecător la Judecătoria Soroca, sediul central, în legătură cu faptul că niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?