X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

CSJ a lăsat în vigoare sentinţa lui Ion Şoltoianu, condamnat pentru omor

7 aug. 2017,, 16:20   Societate
2439 0

Fostul campion mondial de kickboxing Ion Şoltoinau, condamnat pentru asasinarea fostului poliţist Ion Stratulat în 2011 va rămîne după gratii.

Colegiul Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a lăsat în vigoare decizia Curţii de Apel.

Luni CSJ a respins demersul avocatului lui, Vitalie Nagacevschi, de a-l califica nevinovat pe sportiv. Apărarea a contestat sentinţa Curţii de Apel Chişinău de condamnare la 12 ani privaţiune de libertate, pronunţată lui Şoltoianu în decembrie 2016. Judecata primei instanţe l-a condamnat pe boxer la 14 ani de închisoare. În afară de recunoaşterea culpabilităţii lui de omor, instanţa a menţionat că el va purta răspundere pentru deţinerea ilegală de pistoale şi amortizor.

Stratulat, Şoltoianu şi o cunoscută de-a lui Stratulat luau masa pe terasa restaurantului Galaxy din centrul Chişinăului. La un anumit moment Şoltoianu a scos pistolul, a împuşcat de trei ori în Stratulat şi a părăsit locul crimei. El a fost reţinut în satul Varniţa, nu departe de frontiera administrativă cu Transnistria.

Decizia CSJ este definitivă.


Şoltoianu este implicat încă într-un omor cu aplicarea armei de foc, comis în 2013, în hotelul Naţional, unde a fost asasinat Pitul Djambat, care se considera autoritate criminală. A împuşcat Şoltoianu: ulterior judecata a calificat acţiunile lui drept auto-apărare necesară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?