X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Presa: Republica Moldova ar putea intra în război

20 iun. 2013,, 10:43   Politică
24179 16
Foto : moldovenii.md
Reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale şi observatori independenţi care monitorizează situaţia din regiunea transnistreană a Republicii Moldova atenţionează asupra unei posibile escaladări a situaţiei la Nistru în această vară, potrivit Deutsche Welle.

Potrivit experţilor militari de la Chişinău, situaţia ar putea fi împinsă de anumite grupări influente de la Moscova, cu mîna regimului separatist de la Tiraspol, „pînă la vărsări de sînge”, pentru a bloca, astfel, intenţia Chişinăului de a parafa, la toamnă, Acordul de asociere şi cel de liber schimb cu UE, la sumitul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Titlurile la această temă, apărute în presa de la Chişinău sînt înspăimîntătoare, mai scrie Deutsche Welle.

Şi autorităţile moldovene sînt îngrijorate, dar spun că situaţia este încă sub control. Zilele trecute, postul de radio „Vocea Rusiei” titra că la Nistru conflictul îngheţat poate oricînd escalada. Experţii citaţi de postul rusesc de radio legau „iminentele ostilităţi armate” de ceea ce ei numeau „demarcarea frontierei“, decretată săptămîna trecută de liderul separatist de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, mai arată portalul de ştiri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?