X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Conducătorilor auto li s-a recomandat să nu circule pe caniculă

4 aug. 2017,, 08:40   Societate
3828 1

Inspectoratul National de Patrulare (INP) le-a adresat conducătorilor auto o serie de sfaturi în condiții de caniculă.

Recomandările au fost făcute publice în legătură cu faptul că în Moldova a fost declarat cod portocaliu de caniculă. Posesorii de automobile sînt sfătuiți să-și asigure și să creeze pentru pasageri condiții confortabile de circulație pe vreme caniculară, relatează NOI.md.

Proprietarilor de automobile li s-a recomandat să își planifice deplasările cu mașina pînă la ora 10.00 și după ora 18.00. În cazul în care călătoria este urgentă, conducătorii sînt avertizați să nu stea prea mult timp la volan și să pornească aerul condiționat. Pentru asigurarea unei călătorii confortabile a copiilor și persoanelor în vîrstă, INP le-a recomandat șoferilor să le protejeze de razele solare și să pregătească cîteva sticle cu apă potabilă.

Conducătorii auto au mai fost îndemnați să nu lase copiii să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare. La drum lung pe vreme caniculară Inspectoratul Național de Patrulare recomandă să se efectueze opriri dese în vederea repausului şi hidratării șoferului, iar staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite. Pietonilor li se solicită să reducă la minimum aflarea în zonele adiacente carosabilului pe vreme caniculară, în condițiile în care concentrarea atenției șoferilor este redusă.


Codul portocaliu de caniculă condiționat de menținerea temperaturilor extrem de ridicate a fost declarat pe 2 august de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Temperaturile ridicate de pînă la 38 de grade Celsius, potrivit Serviciului, se vor menține în întreaga țară pînă la 5 august. Scăderea temperaturii cu posibile precipitații se așteaptă începînd cu 6 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?